keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Postin tuomaa

Viime aikoina posti on tuonut minulle paljon terveisiä.

Olin sitä mieltä, että vyyhditän muutaman UFO:n purkamisesta syntyvät langat, kastelen ja oikaisen. Ja pitäähän minun vyyhdittää lankoja, jos/kun kokeilen koolaamista. Tilasin joka tapauksessa vyyhdinpuut kun uskoin niitä ehdottomasti tarvitsevani. Koskaan en ollut käyttänyt, mutta kuvissa nähnyt. Luulin sen pyörivän, mutta tämä ei ainakaan pyöri mihinkään suuntaan.

Kun Mies näki laitteen, se kysyi: "Onko tuo jonkun itse tekemä?" Vyyhdinpuiden tarveaineet on kotoisen oloisia ja työn jäljessä on minunkin silmääni parantamisen varaa. Mutta ehkä tämä toimii, kokeiltuani tiedän.


Kirjastosta lainaamani Mary Oljen kauneimmat käsityöt piti sisällään sen verran hyviä lapasen ja sormikkaiden malleja, että etsin kirjaa Antikasta . Löytyi muutamakin kappale, tämä oli edullinen ja vielä kansipaperi tallella, tuli Kiannan aitasta Suomussalmelta. Nyt pääsen itse suunnittelemaan lapasia ja sormikkaita. En ollut tajunnut, että jos käytössä on huomattavasti paksumpi lanka, voin tehdä kuvioleveyden yhden puikon sijasta kahdelle puikolle ja siis käyttää paksumpiakin lankoja. Onneksi joku sen blogissaan esitteli.


Tämä on lankaruusun tekolaite, tilasin samalla Tapion kaupasta kun tilauksesa oli sieltä muutakin. Kuvassa on tuon laitteen lisäksi kuva mohairhuivista kirjasta Mary Oljen kauneimmat käsityöt, siinä kukan pohjat on tehty kartonkiympyrän ja nuppineulojen avulla. Tuossa on kuva myös vanhasta Novita-lehdestä vuodelta 1998, siinä on tehty tuollaisista lankaruusukkeista pieni liivi. Kokeilen näiden lankaruusujen tekemistä, kunhan iskee sellainen sopiva näpertelyfiilis.

Ei kommentteja: