lauantai 2. helmikuuta 2008

Noro-lapasten väritys

Tässä ensimmäinen Noro-lapanen, ohje on viimeisestä Novitan mallilehdestä. Pyörittelin noita keriä ja ihmettelin, aloitanko toisen lapasen jatkaen samasta kerästä mistä tein ensimmäisenkin vai aloitanko jommasta kummasta korkkaamattomasta, oli aloittanut kerän ulkopuolelta. Päädyin aloittamaan tuosta kerästä, missä on sinistä ensimmäisenä.

Katselin Ravelryssa Norosta tehtyjä lapasia ja sukkia ja näytti, että ihmiset ovat tehneet ihan sellaiset kuin sattuu tulemaan eli raitoja ei ole yritetty saada samanlaisiksi kummissakin vaan voivat olla ihan rauhassa erilaisia.

En ymmärrä sitäkään, miten lankakerien vaihtuminen pitäisi hoitaa; otetaan vaan seuraava kerä ja jatketaan vai pitäisikö etsiä jostain kerästä kohta miten kerän vaihdon saisi toteutumaan huomaamatta. Ja entäs peukku? Miten sen saa nätisti, ettei satu esimerkiksi tuohon vasempaan lapaseen vihreä tai sininen peukku. Olisi helpompaa jos kerä olisi isompi.

Värien liukuminen on aivan ihanaa, mutta muuten en nyt ole ainakaan tämän Noro Kureyon -langan edessä polvillani. Ihan neulottavaa, mutta minun makuuni paksuus vaihteleen turhan paljon ja nättiä joustinta tuosta ei saa aikaiseksi. Pitää vielä kokeilla Silk Garden ja Silk Garden Lite -lankoja.

Ei kommentteja: