sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Joulua odotellessa

Jouluun on vielä aikaa, mutta nyt jo pikkuhiljaa aloitan valmistautumisen. Viime jouluna paikallinen Nuorkauppakamari järjesti ensimmäistä kertaa Joulupuu-keräyksen. Tämän hyväntekeväisyysprojektin tarkoituksena on kerätä lahjoja lastensuojelun piirissä oleville lapsille, jotka eivät muuten välttämättä saisi yhtään lahjaa. Kun katsoin lahjan saajien lappuja, teki pahaa kun lasten iät alkoivat kahdesta kuukaudesta.

Tein keräykseen tytöille pipo-lapas-kaulaliinasettejä, näihin ostin jonkun korun tai muuta pientä kivaa. Poikien paketteihin ostin leluja. Tänä vuonnakin osallistun ihan varmasti ja nyt kun tiedän keräyksen tulevan, voin valmistautua siihen kaikessa rauhassa.


Tuo keräys mielessä tein lapaset ja pipon Novitan Jenga -langasta, ohje on Novita syksy 2006 -lehdestä. Lapasiin lankaa meni 60 ja pipoon 82 grammaa, lapasissa oli käytössä 7mm sukkapuikot, pipon tein 8mm pyöröillä ja sukkapuikoilla. Tähän samaan settiin on tulossa vielä kaulaliina.

Olen menossa huomenna työmatkalle junalla, saan neulottua ylläolevaan settiin kuuluvan kaulaliinan junamatkalla. Jotain muutakin neulottavaa pitää matkalle varata, eihän hyvää neulonta-aikaa kannata hukkaan heittää.

Ei kommentteja: