lauantai 2. helmikuuta 2008

Kävin kirjastossa

Kävin tänään taas pitkästä aikaa kirjastossa, nyt katselin mitä käsityökirjoja hyllystä löytyy. Mukaan tarttui kaksi kirjaa; Mary Oljen Kauneimmat käsityöt ja Anu Harkin Puikoissa.



Anu Harkin kirjasta löytyy minulle sanomaksi: "Ota rennommin, älä laske silmukoita niska jäykkänä". Otan ohjeet vähän turhan kirjaimellisesti, voisin tehdä vähän enemmän myös sinne päin. Aika paljon neuloneena siinä ei kovin paljon muuta sanomaa minulle ollut, kuvat olivat kuitenkin kauniita ja käytetyissä langoissa oli vähemmän tunnettujakin. Seuraava huivi oli kuitenkin kiinnostava:



Mary Oljen kirjassa oli paljon ihania kirjoneulelapasten ja -sormikkaiden ohjeita, niistä varmaan useampi pääsee toteutettavaksi. Olen etsinyt itselleni mallia lämpimiin neulotteuihin käsineisiin ja nyt taisi löytyä. Kirjassa on myös parhaimpia virkkausmalleja, mutta minulla onkin jo nuo kaksi Mary Oljen virkkauskirjaa. Alla muutama malli kirjoneulekäsineistä:





Näistä kahdesta kirjasta ei ole vaikeuksia valita suosikkia, se on ehdottomasti Maryn klassikko. Toisesta tuskin klassikkoa tulee

Ei kommentteja: