lauantai 12. syyskuuta 2009

February Lady Sweater

Aloitin February Lady Sweaterin Kesäyön hullutus -tempauksen aikana 20.6. ja tämä valmistui lopulta 17.8. Vielä meni vähän aikaa ennen kuin takki saatiin kuvattua ja kuvat siirrettyä koneelle. Mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa olisi. Mies otti muutaman kuvan ja sitten zoomailin itse itseäni. Kuvaaminen oli haastavaa, koska sää oli niin kovin tuulinen. Hiukset ja takin helmat oli suurimman osan aikaa ilmassa.


Malli: February Lady Sweater
Puikot: 4mm
Lanka: Schoeller + Stahl Limbo Superwash
Menekki: 400 g


Tämä on yksi parhaiten onnistuneista töistäni ja tätä on jo pidetty monesti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Homma ei alkuun onnistunut, kun minulla ei ollut silmukkamerkkejä. Sitten kun sain silmukoille merkitsijät, oli noiden lisäysten sijoittelu helppoa kuin heinänteko ja neule valmistui melkein itsestään.

Malli on myös monipuolinen, pituutta voi tehdä sen verran kuin itse haluaa ja lisäykset voi tehdä monella eri tavalla. Ei varmasti jäänyt viimeiseksi versioksi tästä ohjeesta. Vaikka en ole mikään pitsifani, on tämä sen verran suoraviivaista ettei vaikutelma ole minullekaan liian imelä. Me gusta mucho.

Napit on puuta, ainakin niin väitettiin. Minusta tuntuma oli kyllä enemmän muovinen. Mutta omasta mielestä napit sopii takkiin kuin nenä naamaan.

Takin pituus onnistui aika nappiin, pituus ja leveys ovat sopusuhdassa keskenään. Seuraavaksi taidankin tehdä takin pitkähihaisena jostain bambusta, pellavasta, puuvillasta tai näiden sekoitteesta. No neulotaan ensin muutama jakku tai paita muista langoista ennen kuin ostellaan uusia lankoja.

Tässä on vielä pärstäkuva, piirteet eivät ole ehkä ihan perinteiset suomalaiset vaikka vanhempani ovatkin aitoja suomalaisia. Ihoni on aika tumma ja hiukset myös. Poikani vasta tumma onkin, pienenä vauvana täydessä talon varjossa body päällä nukkuessaan se sai rusketusrajat bodyn reunojen mukaan. Kuubassa matkalla käytyämme yhden kaverin isä nimitti Pojan Kuuban mieheksi ihon värin vuoksi. Olen tullut siihen tulokseen, että Poikaan on kumuloitunut monen edellisen sukupolven ihopigmentit.

Palaan huomenna areenalla uusilla tarinoilla.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

kaunis neule!

Annika kirjoitti...

Upea takki ja olet ehdottomasti oikeassa, nappi valinta on osunut, no nappiin.

siina kirjoitti...

Upea! Tämä olisi tarkoitus toteuttaa itselle myös, mutta en ole saanut päätettyä väriä saati lankaa.

Näppi kirjoitti...

Nätti on tämäkin takki. Itellekki pitäs tehä, millon ehtis. Tätä oon katellu oikiasti jo kauan ja jonaki päivänä tämän vielä teen.

willis kirjoitti...

aivan mielettömän upea takkia!!!!!!! ekaa kertaa blogissasi vierailen. susan sivujen kautta tulin ja mietin asutaanko samassa kaupungissa!!!!