maanantai 29. syyskuuta 2008

Virkamies-Noro

Elokuussa kävin shoppailemassa Littleknitsin nettikaupassa Noroa, tässä on lopputulos. Suomen hinnoilla en kyllä ikinä olisi raaskinut ostaa lankaa jakun verran, meren takaa tilattuna oli suorastaan halpaa. Tämä on ensimmäinen ylhäältä alas neulomani vaate eikä taida jäädä viimeiseksi. Vaivalloisempi yläosan pyörittely ei haitannut, kun viimeistelyvaiheessa ei ollut ommeltavaa kuin muutamien silmukoiden verran kainaloissa.

Neuloin langasta mallitilkun ja pesin sen koneessa villan käsinpesuohjelmalla. Sen perusteella valitsin koon vähän naftisti, koska ensimmäisen pesun jälkeen tähän tulee lisää ympärysmittaa reilut viisi senttiä. Onneksi en näytä ihan siltä, että minut olisi puserrettu tiukkaan makkarankuoreen vaikkei paljon puutukaan.

Puikot: 5mm bambupyörö & 5mm 40 cm kulta-addi pyörö hihoissa
Lanka: Noro Kureyon
Menekki: 456g
Koko: M/L

Lankaa oli varattuna puoli kiloa ja arvelin langan menekin olevan ohjeen perusteella noin 450 g. Aika hyvin veikattu. Kureyon on siitä metkaa lankaa, että melkein joka kerässä on solmu ja solmun jälkeen lanka saattaa jatkua melkein mistä tahansa kohdasta. Vartalo-osaan sain raidat aika hyvin osumaan etsimällä aina sellaisen kerän, minkä alku oli sopivan värinen. Vartalo-osan lopussa jopa kerinkin lankaa sopivaan kohtaan.

Hihojen kohdalla en enää pahemmin hienostellut, sopiva pikku nöttönen ja sillä mentiin ja nyt hihat onkin kumpikin vähän omanlaisensa. Jossain vaiheessa langan riittävyys alkoi jo epäilyttää, minulla kun tuota kättä riittää vaikka muuten pituutta on vähänlaisesti. Neuloin hihoista aika pitkät, käytössä hihat kuitenkin alkavat pussittaa kyynärpään kohdalta.

Napit kävin ostamassa lauantaina. Napeiksi valikoituivat muoviset pronssinväriset ja metallisilta näyttävät napit, minusta ne sopivat tähän jakkuun tosi hyvin.

Väritys on keskimääräisiin Noroihin verrattuna synkähkö ja siinä on oikeastaan kolme lemppariväriäni; musta, vihreä ja tuollainen punaruskea. Tätä voisi ehkä kuvailla virkamies-noroksi. Tykkään hurjasti, jo tänään tämä piti laittaa päälle töihin vaikkei vielä kovin kylmä olekaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvännäköinen lopputulos!

kio kirjoitti...

onpa hieno pusero! Mulle on tulossa noro kureyon sock langasta "synkät" sukat mutta tykkään kuitenkin väreistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis takki. Olet oikeassa noiden nappien suhteen, sopivat kivasti.

Anonyymi kirjoitti...

Todella nätti väritys tuossa takissa!

Paljos oli postimaksut? Ja olikos se niin, että jos tuolta tilaa, täytyy kytätä ettei mee jonkin tietyn summan yli, jottei tulis tullimaksuja?