lauantai 13. syyskuuta 2008

SNY postia ja lisää lankaa

Syy poikkeuksellisen pitkään blogihiljaisuuteen on ahkerissa koululaisissa, polkkaavalle äidille ei ole juuri jäänyt koneaikaa viimeisellä viikolla.

Torstaina sain Salaiselta ystävältäni ihanan paketin. Paketista paljastui salomoninsolmuilla virkattu huivi, KnitPicksin 150cm kaapeli ja 4,5mm irtopäät sekä kortti.

Huivi on minulle rakasta vihreää väriä ja sopii hyvin yhteen mustan talvitakkini kanssa. Tätä voi pitää ennen kunnon pakkasia, sitten pitää vaihtaa lämpimämpään (vihreään) huiviin.

Olin vihjaissut ystävälleni, että pitkä 120cm tai 150cm 4,5 mm pyöröpuikko olisi tervetullut, jos niitä vaikka olisi SNY:n helposti saatavilla. Puikoistani suurin osa taitaa olla 60 tai 80 senttiä pitkiä ja olen suunnitellut jouluksi tekeväni pyöröpeikoilla torkkupeitot siskonlapsilleni. Jos peiton halkaisija on vajaat puolitoista metriä, käy 80cm pyöröpuikko aika nopeasti ahtaaksi.

Luultavasti olisin itsekin tilannut saman systeemin jos en nyt olisi saanut. Minun piti heti kasata puikko ja hiplata sitä. Nyt pitää nopeasti tehdä Noro-jakku pois alta, että pääsen jo vähitellen tikuttelemaan noita peittoja.

Torstaina sain tekstarin viime keväänä lopettaneelta lankakauppiaalta, kauppa olisi auki muutaman päivän. Menin sitten eilen perjantaina sinne ja tietenkään en poistunut tyhjin käsin, kaikki langat olivat nyt puoleen hintaan.

Mukaan tarttui kaikkiaan 2300 g lankaa. Seuraavissa kuvat muista paitsi sadasta grammasta mustaa Sandnes Smartia.

Sandnes Fritidsgarnia ostin kilon verran. Näistä tulee ainakin kasseja ja patalappuja.

Sandnesin Alfaa ostin 400 grammaa. Näistä tulee paksuja lapasia ja pipoja.

Istexin Létt-Lopia ostin 300 grammaa. Näistä tulee varmaankin lapasia.

Sublimen Angora Mohairia minulla oli ennestään 100 grammaa, nyt tämän jälkeen lankaa on 300 grammaa. Tästä tulee luultavasti ihana pikku jakku siskontytön synttärilahjaksi.


Tästä langasta tulee Häkelbeutel, missä alunperin käytettiinkin juuri tätä lankaa.

Lankaa jäi vielä paljon ja jos lankakaupalle ei löydy jatkajaa, lokakuussakin kauppa aukeaa päiväksi tai pariksi. Ja sitä paitsi, sain kauppiaan puhelinnumeron. Pyynnöstä voi tulla pitämään kauppaa auki minullekin. Minusta tuntuu, että taidan ostaa vielä lisää noita huopuvia lankoja ja sukkiin soveltuvia lankoja. Pitää katsoa myös, ostaisinko lankaa torkkupeittoprojekteihin.

Seuraavalla kerralla esittelen jo neulomuksiakin.

3 kommenttia:

kio kirjoitti...

ihanat ostokset!

Anonyymi kirjoitti...

Oih! Ihana lankasaalis, olen kade!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sama kauppa tuntuu olevan :)

Toivottavasti jatkaja löytyisi!