lauantai 20. syyskuuta 2008

Helpot Haavisto-lapaset

Seuraavan turnauksen arpajaisiin oli valmiina jo pipo, kaveriksi suunnittelin tekeväni lapaset ja sukat. Katselin sopivaa helppoa kuvioneulemallia Haaviston kirjasta ja päädyin malliin numero 6. Alkuperäisessä mallissa silmukoita oli 60, mutta pienensin silmukoiden määrää. Koska lankana oli seiskaveikka, oli tavoitteena noin 45-50 silmukkaa ja tästä sitten päädyin vähentämään kaksi kuuden silmukan mallikertaa eli silmukkamääräksi tuli 48.


Malli: N:o 6, Kotka; Sata kansanomaista kuviokudinmallia
Puikot: 3,75 Brittany
Lanka: Novita 7 veljestä + valkoinen mysteerilanka
Langan menekki: 74g

Tein lapasiin peukalokiilan, kiilaan tuli 11 silmukkaa, poimin lisäksi 7 silmukkaa peukaloon eli silmukoita peukalossa oli 18, kolme mallikertaa. Peukalokiilan silmukoiden lisäykset olivat joka toisella kerroksella. Parempi olisi tullut jos kiilassa olisi ollut 13 silmukkaa ja lisäksi olisi poimittu 5.

Värit olivat valikoituneet periaatteella: seiskaveikasta tehdään eikä uutta tätä varten osteta. Tämän perusteella varren joustin oli vaaleinta harmaata, montaa metriä tätä ei enää jäänytkään. Keskiharmaasta pohjaväri peukalokiilaan ja peukaloon ja ihan tumman harmaasta pohjaväri lapasen kärkeen. Tuo keskiharmaa toimii tosi hyvin valkoisen kuviovärin kanssa ja nyt mietityttääkin, olisiko sitä kuitenkin ollut tarpeeksi koko lapasen pohjaväriksi. Mutta tällä mennään nyt, täytyy vaan muistaa jatkossa tämä toimiva väriyhdistelmä.

Tänä aamuna kävin jo palelemassa meidän kylmässä jäähallissamme katsomassa Pojan ensimmäistä turnauspeliä. Arpajaispalkinnot oli jaettu kahdeksalle listalle, minun tekemistäni listalla oli merirosvolapaset. Ne menikin oman joukkueen pojalle, näen lapasia varmaan käytössäkin. Ainakin äiti oli hurjan ilahtunut lapasista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska lisä tuo pohjavärin vaihtuminen, nätit ovat ja varmasti myös lämpimät.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot haavistot. Kivat värit, esimerkillistä jämälankojen käyttöä:)