lauantai 27. syyskuuta 2008

Vanhoja juttuja

Yhdet sukat ja yksi jakku on aika pitkällä, mutta mitään uutta valmistunutta ei nyt ole esitellä. Lasten syntymisen jälkeen joskus ihmettelin, mihin vapaa-aikani ennen lapsia oli mennyt. Urheilin aika paljon, luin ja tein käsitöitä. Aikaa oli käytössä ja sitä saattoi laittaa paljon yhteenkin työhön, alla näytettä ajankäytöstä.

Suurin osa tekemistäni neuleista liittyy kiinteästi johonkin ajanjaksoon, tätä tiikerineuletta neuloin informaatikkokurssin aikaan. Muistaakseni tästä ohjeesta oli tiedot Muoti+Kauneus -lehdessä ja ohjeen sai tilaamalla ja lähettämällä itselle kirjoitetun kirjekuoren postimerkein varustettuna.


Värikkäät langat ovat Novitan Floricaa ja valkoinen oli jotain kasvivärjäyksessäkin käyttämääni lankaa ja puikot taisivat olla 3,5mm. Ohjeessa oli vielä joku turkoosi ornamentti alareunassa, mutta sen purin pois. Ornamentin kanssa paidasta olisi tullut minulle melkein puoleen reiteen ulottuva.


Työ on neulottu intarsiana ja parhaimmillaan (= pahimmillaan) työssä taisi olla 11 pientä kerää, joiden selvittelyyn meni suuri osa ajasta. Lopputulos kyllä on upea ja tätä olen pitänyt hurjan paljon eikä tuo ole kummemmin nukkaantunutkaan, vaikka ikää tällä on jo 17 vuotta. Huolloksi on riittänyt tuuletus pakkasella. Nyt kyllä bongasin muutamia tahroja hihoissa, joten paita pitäisi kai heittää pesukoneeseen ja pestä villan käsinpesuohjelmalla.

Olen kerran nähnyt toisen samanlaisen Helsingissä käydessäni joitain vuosia sitten, mutta ei näitä kuitenkaan liene kovin montaa neulottu.

4 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Hauska villapaita! On tuossa varmaan tovi mennyt neuloessa..

Anonyymi kirjoitti...

Upea on! Minäkin tein joskus 15 vuotta sitten kirjoneuleen, jossa oli ainakin 10 pientä kerää kerralla ja silloin päätin lankoja selvitellessäni, etten enää ikinä tee yhtä kirjavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että blokkasit tuon neuleen, pääsinpähän näkemään minkälainen neule oli kysessä, josta ne floricat jäivät sitten myöhemmin ostettavikseni! Todella upea!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno neule, erikoinen, en ole ennen nähnytkään.