tiistai 23. syyskuuta 2008

Sukkapari uunista ulos

Kerran etsiskelin Räveltämöstä seiskaveikalle sopiviin sukkamalleihin ja törmäsin tähän. Nämä sukat oli suunniteltu vieläkin paksummalle langalle miesten koossa, mutta en antanut sen häiritä. Ei kun neuloen ja sitten vain katsoin minkä koon sukat puikoilta valmistuvat.

Puikot: 4mm bambu ja 3,75mm Brittany
Lanka: Novita 7v
Menekki: 104g
Koko: 38 kapea

Kun kantapää oli neulottu ja sovittelin tätä, oli aika selvää ettei näistä mitään neljäkakkosia tule. Sukka on sen verran kapea, että tuomitsin kärkikavennuksen tulevan pituuden osalta omaan jalkaan sopivaksi. Tästä tuli siis sirojalkaisen sukka koossa 38.

Malli oli kiva, varressa oli sen verran jujua ettei sen neulominen ollut tylsää ja kantakiilan ja kärkikavennusten välillä sai painaa tuhatta ja sataa telkkaria katsellessa. Varressa on sen verran jujua ettei sukka yksivärisenäkään ole ihan tylsä. Varren yläosa neulottiin vähän paksummilla puikoilla ja alaosa ohuemmilla, näin varteenkin tuli vähän muotoilua. Tämä on sopiva malli hyväntekeväisyyteen/arpajaispalkinnoiksi.

Nämä sukat menvät Sukkasadon Hillokellariin. Baudelairetkin edistyy, mutta nyt ei ole jotenkin tuo pienillä puikoilla nyhertäminen oikein iskenyt. No ehkä nekin vielä valmistuvat ennen Sukkasadon loppua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva sukkamalli, pitääpä pistää korvan taakse;)