tiistai 29. huhtikuuta 2008

Feather and Fan Comfort Shawl

Huhtikuun jämäblogitempauksen isona työnä sain nyt kalkkiviivoilla valmiiksi tämän huivin. Ajatuksena tässä oli saada kulutettua mahdollisimman monta lankanöttöstä ja saada aikaan vielä jotain mahdollisimman kaunista. Kun kävin läpi lankavarastojani huomasin, että vuosien varrella oli tullut neulottua aika paljon vaaleanpunaista, roosaa, liilaa ja harmaata. Näitä oli niin paljon, että uskoin saavani näistä huivin aikaiseksi. Ajatuksena oli huivin tummuminen vähitellen helmaa kohti.


Ohje: Feather and Fan Comfort Shawl
Puikot: Pyöröpuikko 4mm 80 cm
Langat: Sekalaisia jämälankoja
Langan menekki 258 g

Tätä tehdessä pääsi muistelemaan, mitä kaikkea onkaan tullut neulottua. Vanhimmat jämät taisivat olla yläasteen aikana neulomistani harmaasta angorasekoiteliivin ja kirjoneulepuseron jäljiltä. Mukana oli vauvalangan loppuja lapsilleni neulomista vauvan ja pikku lasten neuleista. Siskoni osti aikanaan lankakaupan loppuunmyynnistä lankoja, tässä oli niiden mohairlankojen loppuja. Paljon oli sellaisiakin lankoja, mistä minulla ei ollut enää mitään muistikuvaa.

Laskin suurin piirtein loppuun saamani lankanöttöset, ja niitä oli kaiken kaikkiaan noin kolmekymmentä. Siinä mielessä tämä oli todella onnistunut työ. Ainoa pettymys tässä oli kulutetun langan määrä grammoissa, grammoja meni tuo 258g. Ennen punnitusta uskoin lankaa menneen lähes 400g. Aikaa tässä kuitenkin meni, ohuehkoilla puikoilla tikuttaen ja kerroksia tuli noin 220. Viimeisillä kierroksilla silmukoiden määrä lähenteli viittäsataa ja reikäkerrokset olivat aika työläitä.

Vihreitä ja sinisiä ohuehkoja lankoja on vielä aika paljon, pitänee punnita ja katsoa minkä verran niitä on. Jos niitä on suunnilleen sen verran kuin tähän huiviin meni, taidan neuloa toisen niissä väreissä. Lisää jämiä voisin tuhota neulomalla vaakatilkkuja. Nyt minulla on parikymmentä tilkkua valmiina, tavoitteeksi voisin ottaa 5*7 peiton kokoamisen kesän aikana. Siihen saisi mukavasti uppoamaan loppuja jämälankoja.

Tämän kuukauden osalta en ehdi enempää jämäilemään, kesken jäävät kahdesta Stepin lopusta puikoilla olevat River Rapids -sukat. Muutenkin aikaa on mennyt aika paljon pihaa rapsuttaessa ja kukkapenkkejä siivotessa. Kunhan piha on laitettu kesäkuntoon, ehdin taas tikuttaa vähän enemmän.

3 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Tuo huivisi on kyllä upea!! Värit menee tosi kauniisti :)

Mohariina kirjoitti...

Kiitokset, värejä oli hauska sommitella ja lopputulos yllätti positiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea huivi!