maanantai 14. huhtikuuta 2008

Jämälankakassi

Voihan sitä lankoja ja aikaansa tällaiseenkin käyttää. Eli tässä tällainen tekele jämälangoista, mitä tähän kassin tapaiseen upposi yhteensä 246 grammaa. Käytetyt langat olivat Novitan Cocos, Samos ja Tennessee sekä Säästökerä-lanka.

Tätä on virkattu sekä vitosen, nelosen että kolmepuolikkaan koukuilla, malli on sovellettu isoäidin neliöistä ja omasta päästä. Säästökerä-lanka on kaksinkertaisena virkattu, muut yksinkertaisella. Koska tähän meni enimmäkseen kerien loppuja, on kassi vähän epäsymmetrinen eri puolilta, mutta se tuskin ketään haittaa.

Tämä ei ole ihan salonkikelpoinen. Mikä mättää? Ensinnäkin virkkasin neliöt vitosen koukulla ja ne on aika löpsyjä, olisi pitänyt käyttää nelosen koukkua. Toisekseen tein yhdistelyn ikään kuin väärältä puolelta.

Onnistuiko mikään? Olen tyytyväinen noihin mustiin Tennesseestä virkattuihin sankoihin, ne virkkasin kahdeksan silmukan putkilona kolmepuolikkaan koukulla. Lisäksi pohja ja kassin sivut on virkattu kaksinkertaisesta Säästökerästä nelosen koukulla ja ne ovat minun makuuni sopivan napakat. Tämä on kuitenkin varmaan pienten tyttöjen mieleen, laitan tämän palkinnoksi uimareiden arpajaisiin.


Tästä jäi pieni polte virkatun kassin tekemiseen, taidan tehdä paremman version jollain muulla mallilla ja riittävän tiukalla käsialalla. En kyllä ole varma riittääkö puuvillaiset jämälangat, korkkaamattomia keriä kyllä löytyy.


Ja olenhan minä jotain tikutellutkin, mutta siitä enemmän seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja: