keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Huovutetut patalaput

Tämä oli jännä projekti, en ollut koskaan aiemmin huovuttanut neuleita pesukoneessa. Näihin patalappuihin käytin erilaisten huopuvien villalankojen jämiä, pohjaväri on Pirtin Kehräämön liukuvärjättyä karstavillaa, sitten mukana on vähän Noroa, Fritidsgarnia ja Novitan Huopasta. Ensin ajattelin tehdä vain yhden, mutta kun ensimmäisen lapun jälkeen puntaroin lankoja, huomasin niiden riittävän vielä toiseenkin. Lankaa näihin kahteen meni yhteensä 58 grammaa.

Loin 30 silmukkaa puikoille, neuloin ainaoikeaa kunnes pituutta oli yhtä paljon kuin leveyttä ja sitten vaan päättelin. En päätellyt langanpäitä, solmin vain pätkät etteivät purkaudu. Lopuksi virkkasin vielä ripustuslenkin kulmaan.


Yllä patalaput ovat neulottuna, ennen koneeseen laittamista. Tässä vaiheessa patalappujen koko oli noin 25*25cm


Tässä patalaput ovat pesukonehuovutuksen jälkeen, koko on noin 18*18cm. Yllättävän hyvin nuo eri langat huopuivat, ainoastaan Huopanen huopui selvästi vähemmän kuin muut ja silmukoiden päistä jäi hassun näköiset pienet kiekurat.Tässä laput ovat sitten siistittynä, huopuneet langanpäät on leikattu pois. Todennäköisesti laitan nämä palkinnoksi uimaseuran arpajaisiin. Ei oikein nuo värit satu meille kotiin tai muullekaan lähipiirille. Mutta tällaisia on nopea tekaista vaikka lahjaksi kunhan värit osuvat paremmin ajateltuun paikkaan.

Ei kommentteja: