sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Lapasia jämälangasta

Nämä ensimmäiset lapaset valmistuivat jo muutama päivä sitten, mutten ole ehtinyt koneelle. Teen Teddy-lapasiin varret yleensä jostain ohuemmasta langasta, koska minusta lapasen pitää istua napakasti kädessä. Jos varren tekee myös Teddystä, on lapanen vähän löperön oloinen ja sitä paitsi nyt ei kyllä lankakaan olisi riittänyt. Peukalon tein kiilamallisena, koska pidän hyvin istuvista lapasista.


Lanka: Varressa joku vanha jämä, kämmenessä Novita Teddy
Puikot: Varressa 4,5mm, kämmenessä 7mm
Langan menekki: Varsi 16g, kämmen 48g, yhteensä 64g

Punnitsin Noron ja sitä oli niin vähän, ettei siitä enää olisi sellaisenaan lapasia tai kämmekkäitä saanut. Niinpä tein suosiolla varret eri langasta. Varren langasta tein entiselle poikaystävälleni, nykyiselle miehelleni, villapaidan joskus kaksikymmentä vuotta sitten. Langat tiedot olen jo kadottanut, mutta jotain Jakobsdalin lankaa se oli ja jos ei kokonaan villaa niin ainakin himppua vaille. Tummanruskean lankanöttösen sain kulutettua loppuun, vaaleaa jäi vielä muutama kymmenen grammaa. Kuten näkyy, Noro-lanka alkoi olla finaalissa, toinen kärki tuli langanpätkästä, toinen peukalo eri värisen (sinisen) Noron jämästä. Mutta riitti se kuitenkin.

Lanka: Varsi vanha jämä, kämmen Noro Kureyon
Puikot: 5mm bambu
Langan menekki: 58g

Tein nämä Noro-lapaset, että pääsin näkemään millaisia pätkiä siitä jäi. Kunhan olen käyttänyt työn pesukoneessa, katsotaan onko tulos esittelykelpoinen.

Jämistelyn merkeissä taidan nyt siirtyä puuvillalankojen ja virkkaamisen pariin. Mutta taidan kuitenkin välillä jatkaa muitakin töitä.

Ei kommentteja: