sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Jotain valmista

Esittelen tässä nyt ensimmäiseksi valmistuneita töitä. Jos ehdin olla tässä koneella, esittelen vielä viime viikon ostokset.


Neuloin tytölle jo reilu kuukausi sitten Evangeline-kämmekkäät pitkänä versiona. Mallin Tyttö valikoi itse Ravelrysta ja värikin oli helppo valinta; musta. Nämä olivat hauskat neulottavat, palmikkoneuleen mukaan neulottuna työ tuntui etenevän nopsasti. Näitä voisi vielä neuloa Lapaskuun merkeissä muutamat vaikka lyhyenä versiona. Valitan kuvien laatua, sisällä otettu kuva mustasta pintaneuleesta ei niin hyvällä kameralla.


Malli: Evangeline - Ravellink
Puikot: 4mm ja 3,75mm
Lanka: Sandnes Smart
Menekki: 72g
Tytöllä on ohuen ohuet käsivarret, tein käsivarteen muotoa vain vaihtamalla aavistuksen pienempiin puikkoihin noin puolessa välissä käsivartta.

Myös nämä pitsisukat on neulottu Tytölle. Nämä olivat ainot Sukkasadon tavoitteeni, mutta valmistuminen myöhästyi. Nämä olivat ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat ja jotenkin tämä aloitustapa ei tuntunut minun jutultani. Taistelin ensimmäisen sukan valmiiksi, toinen sitten odotti vuoroaan siihen, että olin vähän kerännyt puhtia. Toinen sukka ei enää tuntunut yhtä vaivalloiselta, pidän kuitenkin enemmän perinteisestä varresta päin aloitetusta tavasta neuloa sukkia.

Malli: Baudelaire
Puikot: 2,5mm
Lanka: Sandnes Sisu
Menekki: 72g


Ensimmäinen kärki sukissa oli vähän omituisen näköinen, toisesta tuli siisti. Ei näistä sellaista kammoa jäänyt ettenkö voisi toistekin sukkia kärjestä päin aloittaa, mutta mallin pitää kyllä olla todella vetoava, että näin päin sukat neuloisin.

Ja sitten vielä yhdet lapaset Lapaskuuhun. Neuloin näitä junassa osan matkasta Helsinkiin ja takaisin. Nämä on yllättävän nopeat tehdä. Ja vielä nopeammat olisi ollut jos en olisi tehnyt toista lapasta kahteen kertaan. Neuloin nämä nyt vitosen puikoilla muuten paitsi peukalokiilan osuuden 4,5mm puikoilla. Toisessa lapasessa jäi puikkojen vaihtaminen takaisin suurempiin osittain kesken ja sormiosasta tulikin selvästi lyhyempi kuin ensimmäisessä lapasessa. Langassakin oli ollut lyhyellä matkalla kolme solmua, joten purin toisen lapasen ja tein sen kokonaan uudestaan oikean kokoisilla puikoilla ja vähemmillä solmuilla.

Malli: Elizatbeth Zimmermann's Mitered Mittens, Knitter's Almanac. Modaukset täältä
Puikot: 5mm ja 4,5mm bambusukkikset
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki: 86g

Nämä on nopeat ja hauskat, vieläkään en ole malliin kyllästynyt, muutakin on jo kuitenkin tulossa.

Mutta nyt pitää lähteä ruuanlaittoon ja tosca-kakun tekoon. Illalla meillä on kioskivuoro Pojan joukkueen jääkiekkopelissä ja sinne viedään muutamia arpajaispalkintoja. Kakku on hyvä arpajaispalkinto, arvat käyvät hyvin kaupaksi. Pitääkin katsella mitä muuta sinne veisi.

4 kommenttia:

kio kirjoitti...

hassua, en tiedä muista keristä, mutta muistaakseni 2/3 kerässä ei ollut solmua mun värikkäissä brightseissa. Kivat jutut olet saanut aikaiseksi! Niitä on useampia tapoja aloittaa kärjestä, voi löytyä vielä sopivampi sulle. kantapäitä alhaalta aloitettaessa en ole vielä kunnolla oppinut, siinä hankaluus, aina pitää sitten olla ohje mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kertakaikkisen upeat kämmekkäät! Ja nuo Baudelairet on itselläkin suunnitelmissa, jahka joskus on aikaa paneutua kunnolla ohjeisiin... sitä aikaa odotellessa on kyllä mukava ihailla toisten taidokasta kädenjälkeä!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja asusteita olet saanut tehdyksi. Sukan neulominen kärjestä alkaen on mullekin niin outo juttu, etten ole tehnyt kuin ehkä kahdet sukat sillä tavalla. Perinteinen kantapää on mun juttuni.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Komeita kämmekkäitä olet neulonut ja nuo baudelaire-sukat on tosi kauniit!

Tuo blogilistan linkki ei muuten toimi, ainakin minulla meni ihan eri "osoitteeseen".