maanantai 24. marraskuuta 2008

Sitä sun tätä

Varoitus, taas on tulossa megapitkä postaus ja paljon kuvia.

Jossu ojensi minulle ruusun.

Kaunis kiitos ruususta, jaan ruusuja eteenpäin kaikille seuraamilleni blogeille. Olen vakavasti aikarajoitteinen, joten en tutki tarkemmin mille seuraamistani blogeista on jo jaettu ruusuja.

Tänään sain viimeisen SNY08-paketin, minun salainen neuleystäväni oli Terhi Terhin askareita -blogista. Terhi on minulle uusi tuttavuus, lisäsin Terhin blogin Googlen Readeriin seurattavaksi blogiksi.Viimeisestä paketista paljastui punatulkku-kanavatyö, vyyhti ihanan heleän vihreää Mokkasukka-lankaa ja kaunis (itse tehty?) lintukortti. Olen tehnyt joitain kanavatöitä, yhden ison olohuoneen seinällä riippuvan taulun, mutta nyt minulla on ollut pitkä tauko kanavatöissä. Tämä on sopivan pieni, tämän voisi ommella jossain välissä. Mokkasukkaa olen ihastellut muiden blogeissa, ja nyt pääsen tätä ihanuutta sitten neulomaan.

Kiitokset Terhille mukavasta SNY-kierroksesta. Elokuun Kamenat päätyvät todennäköisesti huiviksi keväällä, ihan varma en vielä ole ja huovutettu rintakorukin on otettu käyttöön. Syyskuun Salomonin solmu -huivi oli kovassa käytössä ennen talvitakkiaikaan siirtymistä ja pitkällä KnitPicksillä neuloin Hämispeiton. Kukkapeiton langoista puuttuu osa, sitten sekin pääsee KnitPicksillä neulottavaksi. Lokakuun Lopista onkin jo ensimmäiset lapaset syntyneet ja suunnitelmat vetämässä seuraavista. Mokkasukka pääsee taatusti puikoille joskus ensi keväänä.

On täällä taas edellisen postauksen jälkeen jotain valmistakin syntynyt. Ensimmäisenä pienen pojan perussukat.

Malli: Perussukka ranskalaisella kantapäällä
Koko: 19cm
Puikot: 3,5mm bambu
Lanka: Novita 7V + jotain jämälankoja varressa
Menekki: 60g


Sukat olivat viimeinen osa neljän parin tilaussukista. Nämä menevät erään tuttavan lapsenlapsille.Terhi lähetti minulle lokakuun SNY-paketissa Ístexin Lett-Lopi -lankaa vihreänä ja tumman punaisena. Olin tätä hamstrannut lankakaupan alennusmyynnistäkin ja nyt vihdoin sitten koeneuloin ja mukavaksi havaitsin. Orava ja tammi -lapasiin käytin entisistä varastoista tuota vaaleaa ja Terhin lähettämistä vihreää.Malli: Squirrel and Oak Mittens
Puikot: 3,75mm Brittany
Lanka: Ístex Létt-Lopi
Menekki: 66g


Nämä oli hauskat neulottavat vaikka jokainen rivi selkäpuolen kuviota varten piti erikseen lukea kaaviosta. Tästä kuvasta näkee kyllä aika selvästi, miten toisesta lapasesta jäi yksi rivi pois alun raitakerroksista. Huomasin puuttuvan kerroksen aloittaessani kärkikavennuksia, en tasan enää alkanut purkaa lapasta.

Aloitin ensin neulomisen 4mm puikoilla, mutta vaihdoin vähän ohuempiin puikkoihin kun varsi näytti minusta hurjan leveältä. Ja vielä yritin neuloa oikein kireää. No vähän naftit näistä tuli minulle, pitää antaa lapsille tai lahjaksi. Ja seuraavat neulon sitten itselleni isommilla puikoilla eikä ihan niin tarkoituksellisen tiukaksi.

Létt-Lopi oli oikein mukavaa neulottavaa. Seuraavaksi siitä voisi neuloa jotkut Haavisto-kirjan lapaset.


Malli: Improvisoitu
Puikot: Varressa Brittany 3,75mm, kämmenessä 6mm
Lanka: Varressa Sandnes Smart, kämmenessä Hjertegarn Cool Flamme
Menekki: Yhteensä 70 g

Nämä olivat tällainen välityö. Varsi olisi voinut olla sentin, pari pidempi. Myös sormille olisi voinut olla vähän enemmän tilaa minun kokooni. Nyt nämä ovat tällaisen leveäkätiselle ja lyhytsormiselle sopivat lapaset.


Malli: Inga's Häkelbeutel
Koukku: 4,25mm
Lanka: Coats Anchor Magicline + Säästökerä kaksinkertaisena
Menekki: Yhteensä 316g


Tätä Poikakin kehui hienoksi. Muuten tämä on tosi jees, mutta jos nyt virkkaisin tämä uudestaan samoista langoista, käyttäisin ainakin puoli numeroa pienempää koukkua. Nyt tämä on vähän lörppä minun makuuni. Mutta tämä tuleekin joululahjaksi jollekin.


Viimeisenä esiteltävänä työnä on Tytön itselleen suunnittelema pipo.


Malli: Hot Head Stich'n Bitch -kirjasta
Puikot: 7mm
Lanka: Online Linie 231 Filz Wolle
Menekki: 76 g

Tein ohjeen mukaan ja sitten sovitettiin, sovituksen jälkeen lisättiin yksi raita. Nyt tämä on täydellinen Tytön makuun. Kaverit ovat kuulema kateellisia kun Tytöllä on iso valikoima pipoja, huiveja ja lapasia.

1 kommentti:

Terhi T kirjoitti...

Mukava, että langat ovat löytäneet ohjeet ja päässeet / pääsevät työnalle ajallaan.
Terveisin ei enään salainen :)