lauantai 22. marraskuuta 2008

Postin tuomaa ja ostoksia

Pääsinpä pitkästä aikaa taas koneelle. Kun kaikki neljä netin käyttäjää olisivat kahdella nettikoneella samaan aikaan, on jonkun odotettava. Minä olen suosiolla odottanut, etenkin kun minulla koneenkäyttö on hupikäyttöä ja jollain toisella harjoitustehtävien tekemistä ja kokeisiin lukemista. Varoitus: Tulossa paljon tekstiä kun yritän purskauttaa koneelle kaiken sen mitä käsityöasioissa on reilun viikon aikana tapahtunut.

Pirjo-Riitta Värillä väliä... kunhan se on punaista -blogista ilmoitti joku aika sitten minun voittaneen blogissa pidetyt arpajaiset. Tällä viikolla tuli vinkkaus paketin lähetyksestä ja eilen postilaatikossa olikin jo lappu odottamassa olevasta paketista. Hain paketin samalla kuin Tytön uimaharjoituksista.

Paketti oli Muumikuviolla. Tästä tulee niin mieleen kun lapset sai pieninä päivittäin Muumin tullessa televisiosta istumaan paikallaan vähän aikaa ja itse pystyi tekemään rauhassa pieniä kotihommia tai vain lepäämään. Meillä nauhoitettiin kaikki Muumit VHS-nauhoille ja vieläkin lapset joskus katselevat alakerran takkahuoneen videonauhurilla jo ajan ja käytön kuluttamia nauhoja. Ja onhan meillä pihalla Muumitalokin.

Muumipappa vartioi paketissaan tällaista vihreää sisältöä. Vihreät kuulat ovat jo historiaa, neljä makealle persoa teki niistä lopun nopeasti. Kynttilät olivat Pirjo-Riitan parhaan ystävän tekemiä, minä olen tuon parhaan ystävän kausikaveri. Etenkin askartelutarvikkeiden puoli on tullut tutuksi.

Olen seurannut saippuoiden syntyä punaisessa blogissa ja arvelinkin, että paketissa voisi olla itse tehtyä saippuaa. Arvaus oli oikea, paketissa oli manteli- ja kahvisaippuaa. On kiva päästä kokeilemaan itse tehtyä saippuaa, meillä on perheessä kuivaa ihoa ja teollisten kiinteiden saippuoiden käyttäminen meillä on lopetettu aikoja sitten ja siirrytty nestemäisiin. Olen lukenut, että nämä itse tehdyt saippuat olisivat ystävällisempiä iholle, kohta osaan kertoa miten toimi meillä.

Mukana oli vielä kerä Austermannin Step -lankaa. Olen neulonut Stepistä aika monet sukat ja tykännyt kovasti. Väri on vyötteen kuvan mukaan raidoittuva täplillä ja mukana olevat värit miellyttivät kovasti silmääni, etenkin tuo vihreä. Step odottaa neulomista ensi vuoden puolelle, nyt tehtaalla tehdään joululahjoja ja seurojen joulumyyjäisiin tehdään sukkaa, lapasta ja muuta rouheammasta langasta.

Kiitoksia paljon paketista, se oli oikein mieluinen!

Sitten käsittelyyn vanhemmat asiat. Olin siis reilu viikko sitten työmatkalla Helsingissä ja ensimmäisen päivän iltana suuntasin kulkuni lankakauppoihin. Ostoslistalla oli oranssia ja ruskeaa pipolankaa, Tyttö suunnitteli itselleen oranssiruskearaidallisen pipon oranssilla tupsulla ja minulle jäi tehtäväksi sitten lankojen hankinta ja pipon tekeminen.

Olin tutustunut nettilankakauppojen paksuhkojen lankojen valikoimiin erityisesti oranssi ja ruskea mielessä ja Vihreässä Vyyhdissä oli netin mukaan myynnissä huopuvaa lankaa, missä on oranssi ja ruskea väri. Sinne. Mukaan tarttui 200 grammaa Online Linie 231 Filz-Wolle -lankaa.

Kun kerran olin noilla nurkilla, ajattelin käydä vilkaisemassa myös Priiman livenä. Ei kun tallaamaan Hämeentietä päätä pyöritellen ja katsellen mistä se Priima löytyy. Löytyihän se. Ilma oli syvältä sieltä, kova tuuli ja sade. Työmatkalle hätäisesti mukaan otettu sateenvarjo sanoi lopullisesti itsensä irti ja pääsi roskikseen, kaulassa ollut alpakkahuivikin kastui perusteellisesti.

Oli ihana päästä sateesta hiplaamaan kaikkia noita ihania lankoja. Otin varmuuden vuoksi toisen oranssiruskeayhdistelmän, siltä varalta että ensimmäinen olisi liian räikeä. Ja löytyihän sieltä jotain Salaiselle Neuleystävällekin.

Tallasin sateessa takaisin Hakaniemen metroasemalle, menin metrolla Kamppiin ja kävin vielä Anttilassa lankaosastolla pyörähtämässä. Mutta en jaksanut enää, ostin vain uuden sateenvarjona, punaisen pieneksi taittuvan. Punaisen värin vuoksi sitä ei huoli käyttöönsä Tyttö eikä Poika, todennäköisyys varjon hukkaamiseen vähenee huomattavasti. Tämän syksyn aikana meiltä on nimittäin hävinnyt aika monta sateenvarjoa, enkä minä ole syyllinen.

Toisena päivänä minulla jäi vielä aikaa ennen junan lähtöä ja menin Hobboksiin kirjoja katselemaan. Itselleni ostin kirjat Bags - a Knitter's Dozen ja Knit to Be Square.


Tullessani työmatkalta kotiin oli minua vielä odottamassa lappu saapuneesta paketista. Hah, Littleknitsilta tilaamani puoli kiloa Noro Silk Garden Lite -lankaa oli tullut. Mitäköhän ihanaa tästä neuloisi?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle on ruusu ojennettuna blogissani, kipaisehan hakemassa =)