torstai 12. kesäkuuta 2008

Peitto ja postia

Alkuperäinen suunnitelmani oli yhdistellä Vaaka-tilkut kesäloman aikana, mutta tämä olikin sopiva hommeli jalkapallon katselun taustalle kun ei vielä ollut niitä nappejakaan Petroolivaaraan enkä jaksanut vielä paneutua Haaviston kuviomalleihin. Tähän meni aikaa noin neljä pelin verran, yllättävän nopeasti tuli valmista ja peitto valmistui tiistai-iltana. Yhdistelyssäkin jatkoin jämälankojen käyttelyä, saumoihin taisi mennä neljä pientä mustaa lankanöttöstä, lankaa saumoihin meni 48 grammaa. Reunaan virkkasin vielä kerroksen rapusilmukoita, lankaa meni 26 grammaa.


Tilkkujen grammat olenkin jo laskenut aiemmin langankulutukseeni, eli peiton viimeistelystä tuli langan kulutusta yhteensä 74 grammaa kesäkuulle. Lankoina oli arkistojen aarteita, monista muistin vielä mihin se alkuperäinen lanka oli käytetty. Kyllä noita muistijäljettömiäkin lankoja riitti.

Paksuimmat langat neuloin kutosen puikoilla ja ohuin tilkku taisi olla neulottu nelosen puikoilla. Tykkään jämäkämmän tuntuisesta peitosta ja jos joskus vielä teen näitä tilkkuja, neulon ohuet langat kaksinkertaisiksi. Ja melkoista peltiä noista saa näköjään tehdä, etteivät heti veny ja vanu eli puikot saa olla melko pienet. Kahdella värillä puoliksi neulotuista tai raidallisista tilkuista saa hauskan näköisiä peittoja, niitä olisi saanut olla enemmän tässä peitossa. Peitto menee Vaaka ry:n keräykseen, laitoin tilkkuvastaavalle kyselyn minne voisin toimittaa.

Eilen minulle tuli postissa pullea kirjekuori ja sieltä löytyi yksi kerä Novitan 7v-lankaa heinäkuussa kauppoihin ilmestyvässä Polkka-värityksessä. Olin arpaonnen suosikki, voitin tämän vastaamalla Novitan nettisivuilla kyselyyn parhaasta värityksestä. Minusta tämä musta-harmaa-valkoinen oli paras. Väreinä oli myös puna- ja vihreäkirjavaa, mutta tämä virkamiesväritys viehätti minun silmääni kaikkein eniten.

Ja tulihan tähänkin postaukseen jotain ostettua. Tilasin tällaiset succaplokit Liinan Villat -blogista. Tänään ne sitten odottivat minua tullessani töistä kotiin. Plokit on kierrätysmuovista ja käsissä on puikkomittarit, mittareissa on myös välikoot. Nyt minäkin pääsen viimeistelemään sukat helpommin näiden plokkien päällä. Pitäisi vaan ehtiä neuloa ne plokattavat sukat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tänne blogiisi tuon blogspotin, vai mikä se nyt on, kautta. Mielenkiintoinen tapaaminen, tulen toistekin.