sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Lisää kirjallisuutta

Sain taas kameran takaisin, lisäsin aikaisempaan postaukseen puuttumaan jääneet kuvat.

Nyt minullakin on the Kirja, Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Tätä selailin hartaasti ja ihailin miten yksinkertaisista neliöistäkin saa eri tavalla yhdistelemällä vaikka minkälaista kuviota. Liityinkin jo aiemmin mukaan Haavisto-KALiin.


Aloitin lapaset numero 68, mutta peukalon kanssa tuli pieniä vaikeuksia kuten myös kuvioneuleen silmukkamäärän kanssa ja jätin homman lepäämään vähäksi aikaa. Sen opin, että lapasten ja mallikuvioiden silmukkamääriä pitää verrata keskenään. Nyt tekelettä pitäisi purkaa joustimen loppuun, purkaminen on jotenkin niin vastenmielistä ja on odottanut sopivaa mielentilaa. Tulostin itselleni blogista muiden vinkit peukaloiden tekemiseen, toivottavasti seuraavassa versiossa peukalo irtoaa vähän paremmin, lapaseen tarvittavat silmukkamäärät jo laskinkin uusiksi.

Tilasin myös Punokset puikoille myös Juju-kerhosta, nyt minulla on ostettuna kaksi normaalihintaista kirjaa ja voin erota kerhosta.


Tästä tulen todennäköisesti neulomaan ainakin nuo kannen sukat, ja kassi oli myös kiva. Tekniikkajutskat oli kivoja ja ehkä joskus myöhemmin tästä löytyy jotain toteutettavaa, jotenkin minulla tuntuu olevan hidas sytytys uusien mallien neulotuttavuuden kanssa.


Reilu viikko sitten olin työmatkalla Helsingissä, työasioiden jälkeen jäi vajaa pari tuntia aikaa ennen junan lähtöä ja menin suosikkikauppaani Hobboksiin. Siellä meinaa seota, ihania kirjoja on vaikka kuinka paljon ja niitä voi selata kaikessa rauhassa. Tällä kertaa katselin virkkauskirjoja sillä silmällä. Arvoin pitkään tämän ja yhden toisen samankaltaisen kirjan välillä, mutta tässä oli noiden yksittäisten kirjainten ohjeet ja se ratkaisi ottelun tämän kirjan hyväksi. Ilmeisesti kirja on vasta ilmestynyt, oman ostokseni jälkeen törmäsin tähän monessa blogissa. Tätä on ihana katsella ja suunnitella mitä kokeilisi.

Tänään rohkaisin mieleni ja sovitin Petroolivaaraa. Hihat on riittävän pitkät, puoleen väliin kämmenselkää. Jes! Se on mielettömän lämmin, varmaan sopiva tyyniin mutta viileisiin kesäiltoihin ja tulipalopakkasille. Normaaliksi työ/kotiasuksi siitä ei ole tai sitten sivuefektinä on naaman punainen väri ja hikoilu. Haastavinta Petroolivaaran viimeistelyssä on ehtiä nappikauppaan, mikä menee kiinni jo klo 17. Kunhan napit on ostettu, voin virkata hupun reunan ja kaula-aukon.

Tähän loppuun muutama kukkakuva, kävin perjantaina Tytön kanssa ostamassa kukat parvekelaatikoihin ja amppeleihin. Tyttö sai valita etupihan amppelikukat ja valitsi oranssin lantanan, mikä viihtyy paahteessa. Lantanat matkustivat takapenkillä puutarhalta kotiin ja autoon tuli ihana appelsiinin tuoksu. Istutin ne vähän puutarhan amppelia isompaan, eivät niin helposti kuivahda jos olemme loman aikana retkeilemässä.


Orvokitkin pääsivät puutarhan amppelista isompaan astiaan. Ne vaan on niin suloisia.

Ei kommentteja: