torstai 19. kesäkuuta 2008

Plokit töissä ja vihreitä suunnitelmia

Saanko esitellä, tässä ahkerat sukkaplokit työn touhussa. Tässä kyllä vaan poseerataan alakerran terassilla, totinen työ tehtiin sisällä. En ollut aikaisemmin ymmärtänyt tätä plokkien käytttöä, mutta ensimmäisen kokeilun perusteella kannattaa kyllä. Neule avautuu ja sukat asettuvat kauniisti.


Favorite Socks: Waving Lace Socks
Lanka Red Heart Sport Socks
Puikot: 2,5 mm bambu
Langan menekki 68 g

Lanka oli mukavaa neulottavaa. Langassa oli vaalea ja harmaa säie, jolloin valmiista pinnasta tulee hieman kirjava ja elävän näköinen.


Tässä sukat vielä minun jaloissani parvekkeella. Kysäisin siskolta mitä itse tehtyä (=neulottua) haluaisi minulta synttärilahjaksi. Valinta oli sukat, ja niiden piti olla ohuet eikä mistään paksusta sukkalangasta neulotut. Korkkasin Favorite Socks -sukkakirjan ja aloitin tästä mallista, mikä olikin yllättävän helppo.

Siskollani on aavistuksen verran lyhyempi jalkaterä kuin minulla, mutta leveyttä jonkun verran enemmän. Toivottavasti nämä ovat riittävän leveät. Muuten pitää tehdä uudet, vähän reilumman kokoiset.


Suunnittelin seuraavia töitä. Ostin talvella lankakaupan lopetusmyynnistä kahdella eri kerralla vihreät Sandnessin Smartit ja Toppullit. Ne sattuivatkin olemaan ihan samaa väriä. Salaiselta ystävältäni sain nuo TeeTee:n alpakat huhtikuun paketissta, lähempi tarkastelu paljasti niidenkin olevan ihan samaa väriä.

Mitäs näistä sitten tulisi? Alpakasta minulle huivi, Toppullista pipo ja Smartista lapaset. Saanpa kerrankin koko setin samaa väriä, tähän asti enintään kaksi kolmesta on ollut samaa sarjaa. Huivin malli tulee olemaan Lace Ribbon Scarf, lapasiin todennäköisesti Chevalier ja pipo on vielä auki.

Ja nyt juhannuksen viettoon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat! Iloista juhannusta!