maanantai 23. kesäkuuta 2008

Jalkapallohuumaa

Viime viikolla joku ilta piti saada nopeasti askarreltavaa jalkapallopelin ajaksi. Muistin Hurmaavat huivit -kirjassa olleen virkatun huivin, hain alakerrasta sekalaisia paksuhkoja mohairsekoitelankoja ja virkkuukoukun ja annoin mennä. Mallin nimi on "Pitkittäisiä väriraitoja". Koska lankani olivat paljon paksumpia kuin ohjeessa, heitin silmukkamäärän arviolta.

Hurmaavat huivit: Pitkittäisiä väriraitoja
Langat: Vanhoja mohairlankoja
Koukku: 5mm bambu
Mitat: 15cm*142cm
Menekki 124g

Jos oikein kuvittelee, tämä voisi olla jalkapallofanien käytössä oleva oman joukkueen kannatushuivi. Ei vaan taida olla millään joukkueella ihan näin montaa omaa väriä. Vaikka keltainen on aika räväkkä, ottavat viereissä olevat tummat sininen ja vihreä pahimman loisteen pois. Pojan joukkueen värit on kyllä keltainen ja musta, mutta jos heiluisin mustakeltaisen huivin kanssa kentän reunalla huutamassa, voisi se herättää hilpeyttä muiden vanhempien joukossa.

Olin jo melkein unohtanut miten nopeasti valmista syntyy paksulla koukulla virkaten. Näitä voi tehdä syksyn myyjäisiin/arpajaisiin ja samalla tuhota noiden lankojen varastoja.

Työn alla näkyy tämän kesän pikkuprojektimme, alakerran terassin laajentaminen. Kun mies oli kaivanut nurmikon ja mullan pois, tilattiin sorat yhdeltä maanrakennusliikkeeltä mikä teki töitä ja toimitti soraa tässä lähellä rakentavalle perheelle. Ei soraa kuulunut, ei muuta kuin tilaamaan seuraavalta toimittajalta. Mies naureskeli, että tuli ihan rakennusajat mieleen. Toimittajat lupaa tehdä tai toimittaa tavaraa ja lopulta mitään ei tapahdu.

Sorat saatiin kuitenkin lopulta ja Mies työnteli soraa viikon ajan viitisen kuormaa illassa. Nyt sitten pitäisi hommata tärytin, täryttää pohja, laittaa asennushiekka , latoa kivet ja saumata. Sitten voisi pitää vaikka lettukestit tai keksiä jotain muuta kivaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat tuolla edellisessä, aikalailla samantyyliset kuin mitä ovat spring forward-sukat (onkohan oikein). Olen niin huono tuossa lontoon kielessä, etten osaa edes mallista kirjoittaa. No laitan omat sukkani näytille, kunhan saan valmiiksi. Viikko varmaan menee mun vauhdilla.

Mohariina kirjoitti...

Minäkin katsoin jo Knittyn Spring Forward -sukkia, kivalta näyttävät ja ajattelin nämäkin kokeilla jossain välissä. Myös nuo parit aikaisemmin tekemäni River Rapids -sukat on sukua tälle Waving Lace -sukalle.