maanantai 26. toukokuuta 2008

Paljastettu

Viime keskiviikkona lähetin viimeisen paketin salaiselle neuleystävälleni, joka oli Esikko Villavaara-blogista. Helmikuussa Esikko sai valkoisia sukkalankoja ja Kool Aid -värejä, maaliskuussa vuorossa olivat neulomani Chevalier-lapaset ja suklaata, huhtikuussa kanadalaisen kirjailijan lapaskirja ja nyt toukokuussa Zitron Trekking Hand Art -sukkalankaa ja Sublime Angora Merino -lankaa sekä suklaata. Tuntuivat olevan mieluisia.

Minäkin odotan mielenkiinnolla kuka paljastuu minun salaiseksi ystäväkseni.

Viime viikon työmatkalla bussissa en vielä aloittanut neulomaan lapasia Haaviston kirjasta vaan nappasin mukaani 7v-lankaa, 3,75mm puikot ja Tikrun blogin Chevalier-lapasten ohjeen. Kirjoneulelapaset olisi voineet olla aika paljon työläämpiä bussissa.


Ohje: Tikrun blogin Chevalier-lapaset
Lanka: Novita seitsemän veljestä
Puikot: Brittany sukkapuikot 3,75mm
Langan menekki: 86 g

Jotain todella koukuttavaa tässä mallissa on, nämä olivat kolmanteni. Kuten arvelin, välikoon puikoilla neulejälki oli minun käsialallani juuri sopivaa. 7v-langalla 3,5mm puikoilla neuloessani jälki on peltiä ja 4mm puikoilla vähän löperöä. Ja tämänkin koon Brittanyt ovat aivan ihanat. Palmikkopuikkona minulla oli Salaiselta neuleystävältäni saama 15cm sukkapuikko ja se olikin todella näppärä kun olen tähän saakka käyttänyt palmikkopuikkoina normaalin pituisia sukkapuikkoja.

Kun vihreästä tykkään, on tuo langan väri minusta aivan ihana, lanka vaan on jotenkin omituisen kovaa. Onneksi langan nihkeys ja kovuus lähti pestessä lapaset pesukoneen villapesuohjelmalla ja hienopesuaineella. Nämäkin lapaset menevät lahjalaatikkoon ja todennäköisesti päätyvät jollekin tytön kaverille synttäri/joululahjaksi.

Parin viikon takaisella työmatkalla ostin Tikkurilasta Tikkurin R-kioskilta VK-lehden. Ainakaan tämä numero ei minua hurmannut eikä minulle tullut tarvetta tilata lehteä itselleni. Tietysti jos jossain numerossa on kivoja malleja ja lehti sattuu kohdalle, voi sen ostaakin. Ja syksyn numerossa pitäisi olla lopullinen versio Vihervaarasta, se lehti kuuluu ostolistalle.

Ei kommentteja: