keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kirjoja ja tilkkuja

Minulle jäi huhtikuun jämäkuukausi päälle. Kyllästyin lopullisesti epämääräisiin ja ikuisesti lankavarastossa pyörineisiin vajaisiin keriin, kuvailin tähän osan jämälankavarastoistani.


Tämä kori on 35 cm korkea ja myös halkaisija on 35 cm, tähän mahtuu kerä poikineen. Ja tavaraahan tänne on kertynyt yli kolmen vuosikymmenen ajalta. Nyt nämä sekalaiset ovat kuitenkin enimmäkseen tässä yhdessä korissa, aiemmin ne olivat kahdessa.


Tässä on purkki, mihin laitan ihan pienet kerän loput. Suurin osa näistä on ohuehkoja lankoja, tästä purkista oli poimittu suurin osa Feather and Fan comfort Shawlin langoistakin.

Kuvien ulkopuolelle jää puuvilloja, puuvillasekoitteita, mohairia, 7v-lankaa ja vähän muutakin. Langat on ryhmiteltynä laaduittain ja jos lankaa on täysiä ja vajaita keriä, vajaat ovat täysien kerien kavereina.

Nyt toukokuun alkupuolella jämälangat ovat muuttaneet muotoaan Vaaka-tilkuiksi, näihin kahdeksaan tilkkuun sain kulutettua 248 grammaa lankaa. Kasassa on 26 tilkkua, vielä yhdeksän puuttuu niin saan koottua 5*7 tilkun peiton. Viimeisen sain valmiiksi tänään työmatkalla junassa ja myös tilkku numero 27 on jo aloitettu.

Yritän saada puuttuvat tilkut tikuteltua vielä toukokuun aikana, yhdistelyn voisin ottaa kesälomaprojektiksi ellei onnistu aiemmin. Kesälomatoivekin on työpaikalla ilmoitettu, heinäkuun 14. päivästä neljä viikkoa eteenpäin, huomenna selviää toteutuuko toive.

Mitäpä sitä ei ole valmis tekemään jos haluaa jotain oikein kovasti. Liityin JUJU-kirjakerhoon saadakseni itselleni Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Tilasin tutustumiskirjoina Trendikkäät tohvelit ja Taitajan tilkkutyöt, Haaviston kirjaa ei ollut mahdollista tilata tutustumiskirjana. Lisäksi sain yllätyslahjana Hurmaavat huivit. Tilkkutyökirja lähtee toukokuun paketissa Salaiselle neuleystävälleni ja nuo kaksi muuta pidän itse. Haaviston kirjakin ja Punokset Puikoille on jo tilattu jäsenhintaan. Kun olen nuo kirjat saanut, se on sitten hasta la vista JUJU-kerholle.

Ei kommentteja: