perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kas näin heiluu kassi

Tällaisen kassin sain aikaiseksi SNY:n minulle lähettämistä langoista ja sangoista. Heti kun näin nämä langat, tiesin nähneeni langoille sopivan ohjeen. Ohjeen etsimiseen meni aikaa, kassi oli ovelasti piiloutuneena Novitan lehdessä sivulle, missä pääasiana oli virkattu jakku. No onneksi ohje kuitenkin löytyi. Tämä oli siitä hauska malli, että ekan kerran sitä katsottuani en ymmärtänyt oliko se neulottu vai virkattu. Virkattuhan se oli.Lanka: Novita Cocos
Malli: malli 36 Novita Kevät 2008 -lehdestä
Virkkuukoukku: Bambu 5mm
Langan menekki 170 g

Ohjeen mukaan lankaa tarvittiin 200 grammaa, minulla oli 150 grammaa. Prismasta löysin alekorista vielä yhden samanvärisen kerän. Ihan ohjeen kokoista en tästä väkisin tehnyt, minun rottinkisankani olivat jonkun verran pienemmät kuin mallina olleessa kassissa. Jätin muutaman sivuista ylhäältä saumoja auki muutaman sentin, saan helpommin kaiveltua tavarat kassista.

Olen miettinyt, pitäisikö tätä vielä tuunata kangasvuorilla. Kassi on sen verran napakka, että taidan jättää laittamatta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis kassi! Ja taas olet ollut niin nopea tekemään, ihan kateeksi käy...

Mietin pitkään, että riittääkö se 150g kassiin, mutta onneksi löysit lisää. Ostin itselleni samanlaiset kahvat, mutta kassi on vasta suunnitteluasteella.

Tuo ostamasi sukkakirja näyttää todella herkulliselta. Täytyy varmaan piipahtaa tuolla samaisessa kaupassa kun on seuraavan kerran Helsinkiin päin asiaa!

Kirjoitteli Salainen ystäväsi