sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Vaiheessa

Tässä kuva puuvillasekoitelangasta neulomani jakun hihojen pingotuksesta. Jakun taka- ja etukappaleet oli pingotettu aikaisemmin, koska kaikki kappaleet eivät mahdu samaan aikaan tähän pingotusalustalleni.

Tämän pingotusalustakin on palvellut monessa. Kun aikanaan rakentamamme talo valmistui, piti meidän kalustaa aiemman kahden huoneen sijaan viisi huonetta. Rahat oli aika vähissä, joten piti sitten soveltaa ja kehittää kivaa edullisesti. Takkahuoneeseen saimme vanhan nahkasohvan anopilta, kuluneet sohvatyynyt heitimme pois ja leikkautin tilalle paksusta vaahtomuovista palan mittojen mukaan. Palan päällystin tuolla kuvassa näkyvällä kankaalla kuten myös muun sohvan rungon.

Kun sitten myöhemmin ostimme takkahuoneeseen varavuoteeksi sopivan sohvan, siirrettiin sohvalla ollut patja puutarhaan lepo-lassen pehmusteeksi. Kesäisin patja on edelleen pehmusteena ja muina aikoina se on minun satunnainen neuleiden pingotusalustani. Nyt kangas alkaa jo reikiintyä, pitää kai tehdä uudelleen päällystys.



Neulejakkuun piti neuloa kaulus, sen sain eilen valmiiksi. Vetoketjukin on ostettuna ja se pitäisi kiinnittää ompelemalla sekä neuloa vielä vetoketjun alle lista. Ja vielä saumojen ompelut...Voi olla, että tässä nyt kestää. Ensi viikko on nimittäin toimintaviikko, Pojalla on synttärit ja olen organisoimassa yhden seuran kirpparimyyntiä. Mutta kyllä se joskus valmistuu.

Olenpa jotain taas aloittanutkin, nimittäin Revontuli-huivin. Tämä on nyt uusi takkahuoneen työni, helpohko työ missä ei tarvitse kovin paljon ohjetta kuikuilla, pistetään menemään vaan.



Lankana on Pirtin Kehräämön liukuvärjätty lanka, vyötteen mukaan neulotaan puikoilla 3-4mm. Kokeilin ensin 5,5mm puikkoja, seuraavaksi 6,5mm ja lopulta päädyin 7mm puikkoihin. Vaikka minulla onkin kireä käsiala, olin yllättynyt tuosta noin suurten puikkojen tarpeesta. Jos minä neuloisin tätä lankaa kolmosen puikoilla, olisi tuloksena täyttä peltiä.

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Herään nyt vasta kommentoimaan noita riverräpidsejä. Kiitos ohjeeseen linkkauksesta, mukavalta näyttää!