maanantai 15. elokuuta 2011

Heinäkuussa huhkittiin

Oho, sain tällaisen aurinkoisen tunnustuksen blogilleni PikkuUnelmia-blogista. Olen yllättynyt, koska olen ollut pitkän aikaa radiohiljaisuudessa ja hyvin vähän muiden blogeissa kommentoin. Työ haittaa ikävästi harrastuksia...


Tunnustuksen saaneen tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutta, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa ko. blogeja asiasta. Tässä kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Suosikkiväri: Erityisesti vihreät, punaiset, harmaat ja musta
2. Suosikkieläin: Delfiini
3. Suosikkinumero: 14
4. Suosikki alkoholiton juoma: Coca Cola jäillä
5. Facebook vai Twitter? Ravelry
6. Intohimosi: Kuntoilu, käsityöt
7. Saada vai antaa lahja? Antaa
8. Suosikkikuvio: Raita
9. Suosikkiviikonpäivä: Perjantai
10. Suosikkikukka: Kuunlilja

Aika on niukkuusresurssi, en laita tunnustusta eteenpäin vaan lähetän auringonpaistetta tasaisesti kaikille blogissani vieraileville.

Tässä kyhäillyt sukkani.P1010034

Malli: Mile High Club, Ravlink
Puikot: 2,5mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, väri Amethyst Light
Menekki: 100g

Voitin tämän Tui:n mallin Ravelryn kaheliarpajaisissa, ohjetta voi ostaa myös Tuin blogista (edellinen linkki). Mallin oppi aika helposti ja varressa on takana joustinneuletta, joten yllättävän nopeasti nämä sitten etenivät kun sain kadonneen sukanneulontakipinän taas metsästettyä. Mutta pakko sanoa, olen kyllä enemmän käsi- kuin jalkajuttujen neuloja.P1010029

Minun silmääni viehättävät näissä sukissa erityisesti tuon leveämmän keskuspalmikon reunoille tulevat kapeat, kierretyilllä silmukoilla neulotut kuviot. Tuollaiset olisivat kauniita pelkällä nurjalla pohjalla.

P1010029
Puikot: 3,5mm
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Uni/Solid 8-ply/ 8-fädig
Menekki: 142g

Paikallisessa kangas/lankakaupassa on nyt alettu vihdoin myydä enemmän muutakin kuin Novitan lankaa. Ymmärsivät vihdoin viimein, että halpakaupat ja isot marketit myyvät Novitaa halvemmalla. Nyt paikkakunnalta saa Virkkukoukkusesta Noron ja Debbie Blissin luksuslankoja ja arkisempia käyttölankoja Karjalan Ompelukoneesta. Halusin kyhäillä yhdet sukat Novitan 7v-paksuisesta, mutta vaihtoehtoisesta langasta, Karjalan Ompelukoneesta löytyi paksua Regiaa. Puikoille.

P1010024

Sukkien juju on tuo kantapään yläpuolelle neulottava palmikko. Palmikot ovat sukissa toistensa peilikuvat. Tykkään kovasti tällaisista yksinkertaisista vaatteista ja asusteista, missä on joku juju. Neuloin nämä tarkoituksella noin kokoa suuremmaksi kuin jalkani, pääsevät lahjalaatikkoon. Langastakin tykkäsin, oli mukavan sileää. Muutamassa kohdassa tuppasi vähän halkeilemaan, mutta ei häiritsevässä määrin. Piti vaan olla tarkkana, ettei puikoille tule osittaisia silmukoita.

Tähän loppuun vielä muutama valokuva mökiltä heinäkuussa. Lämpöä oli melkein kolmekymmentä, ukkonen meni ohi länsipuolelta ja ukkosen jyrinä vaan kaikui järvellä. Hetken aikaa oli todella pimeää ja kuitenkin paistoi aurinko.

P1010002


P1010010


P1010009

Hei hei helteet, tavataan taas ensi vuonna!

Heinäkuu:
  • Töitä valmistui: 1336 g
  • Lahjoitin lankaa: 405 g
  • Sain lankaa: 384 g
  • Ostin lankaa:  500 g
  • Lankavaraston muutos: - 857 g

Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  4973 g
  • Lankaa lahjoitettu: 1903 g
  • Lankaa ostettu: 8370 g
  • Lankaa saatu: 934 g
  • Lankavaraston muutos +2428 g

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Tosi jännät on nuo violetit sukat! Väri hurmaa...
Ja harmaissa onkin ihana juju tosiaan.
Järvikuvat ovat aina niin kauniita!! Aah..

Ingi kirjoitti...

Kauniita sukkia! Violeteissa tosiaankin kiva tuo sivuissa oleva kapeampi kuvio.