perjantai 12. elokuuta 2011

Kesäkuu kyhäillen

Kesäyön hullutuksessa (KYH) kokeiltiin taas neulonnan rajoja, töitä aloitettiin 25 kappaletta kesäkuun ensimmäisestä päivästä juhannuspäivään. Tavoitteena oli saada aloitukset valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Sain vaadittavat 25 aloitusta ja ne valmistuivatkin heinäkuun loppuun mennessä, viimeiset päättelyt tein puolitoista tuntia ennen kuin siirryttiin elokuun puolelle. Kaiken kaikkiaan lankaa meni kyhättyihin töihin 1966g. Ja muutakin tein heinäkuun aikana.

Olin mukana sekatekniikalla, tarkoituksena oli käyttää loppuun lankajämiä, tuhota yksittäisiä keriä, aloittaa neulomaan ostetuista ohjeista ja saada lahjalaatikkoon täytettä talvea varten. Tässä esittelyssä kyhäillyt käsijutut.

P1010003

Malli: Night River Mittens, Ravlink
Puikot: 4 ja 5 mm
Lanka: Ístex Létt-Lopi
Menekki: 64g

Nämä lapaset olin tehnyt jo pariin otteeseen aiemminkin, koossa L ja M. Nyt neuloin lapaset pienimmässä S-koossa. Käytin tummempaa vihreää niin pitkälle kuin sitä riitti ja sitten vaihdoin vaaleampaan. Tulikin melko pienet, menee lapselle tai pienikätiselle nuorelle. Väkisin sain omaan käteeni survottua, mutta en minä näitä voisi käyttää. Pituutta noissa kuitenkin on aika reilusti.

P1010018

Malli: Peruslapanen
Puikot: 6mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuvan jämiä
Menekki: 66g

Näistä näkeekin, että tarkoituksena oli päästä eroon sekalaisista hahtuvan jämistä. Päättelin hahtuvien päät normaalisti neulalla, näin sain raidat siisteiksi. Lapasen kärkeen olisi voinut vielä neuloa vähän pituutta. Nyt nuo ovat minun käteeni vähän lyhyet, mutta omat sormeni ovatkin melko pitkät. Nämäkin siis lahjalaatikkoon.

P1010007

Malli: Peruslapanen
Puikot: 6mm 
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 65g

Tuota ruskean sävyistä hahtuvaa jäi vielä edellisistä lapasista jäljelle, ne neuloin pois tämän punaisen hahtuvan kanssa. Pirtin kehräämön hahtuvasta huovutettu pinta on todella kaunista, lanka si mene silmukoille ja pinta on suloisen pehmeä ja utuinen. Näistä lapasista olin kirjoittanut ylös, että tein huovutuksen 30 asteessa.

P1010036

Malli: Owlings
Puikot: 4mm
Lanka: Sublime Yarns Angora Merino
Menekki: 40 g

Tässä lähtökohtana oli yksinäinen lankakerä, ja sille piti löytää sopiva malli. Ravelryn jonossani olikin jo ollut jonkun aikaa tämä pikkupöllöohje, se lähti toteutukseen. Kyllä otti pattiin kun huomasin näiden valmistumisen jälkeen, että toiseen kämmekkääseen oli tullut varteen pöllön päähän yksi ylimääräinen kerros. Mutta en alkanut tuota enää purkamaan, sehän on vaan käsityön leimaa. Juu. Lahjalaatikkoon.

P1010009

Malli: Peruslapaset
Puikot: 4mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki: 96g

Nämä kahdesta liukuvärjätystä langasta neulottavat lapaset ovat varsinaista hupineulontaa. On jännä odottaa, millainen väriyhdistelmä noista kahdesta langasta seuraavaksi muodostuu. Tässä neuloin pois viimeiset kerät Amerikasta tilattua ja tullin kautta käytettyä lankaa. Kerät olivat vajaita ja lankaa meni lähes 100g, peukalot piti jo improvisoida pienistä langan jämistä. Tiukkaan neulottua, että olisivat mahdollisimman tuulen pitäviä.

P1010006

Malli: Peruslapaset
Puikot: 3,75mm
Lanka: Schoppel Wolle Reggae Ombre
Menekki: 77g

Näissä oli sama juoni kuin edellisissäkin lapasissa. Minulla oli kaksi Ravelryn Kahelivaihdossa saatua eriväristä kerää tuota lankaa, täydellistä raitalapasiin. Lapasten keskellä punaiset ja oranssit sekottuvat melkein yhtenäseksi värialueeksi. Mutta se oli näiden lankojen kohtalo.


P1010020

Malli: Stulpen
Puikot: 3,25 mm
Lanka: Noro Silk Garden Lite
Menekki: 71g

Nämä kämmekkäät olivat olleet pitkään tehtävien listalla, nyt sitten vihdoin sain nämä puikoille. Tykkään näistä yksinkertaisista malleista, missä on joku juju. Nuo palmikot on hauskat neulottavat. Nyt olen jo sen verran neulonut palmikoita, että nopella vilkaisulla ymmärtää minne päin palmikkoa pitää vääntää ja kuinka monen silmukan verran. Ei tarvitse enää tuijottaa kaaviota ja miettiä aivot solmussa.

Seuraavalla kerralla jotain muita kyhäilyjuttuja.
Kesäkuu:
  • Töitä valmistui: 908 g
  • Lahjoitin lankaa: 99 g
  • Ostin lankaa:  2950 g
  • Lankavaraston muutos: + 1943 g

Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  3637 g
  • Lankaa lahjoitettu: 1498 g
  • Lankaa ostettu: 7870 g
  • Lankaa saatu: 550 g
  • Lankavaraston muutos +3285 g

4 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Kaikki esittelemäsi työt ovat ihan huippuja!

Ingi kirjoitti...

Aikamoista! Peruslapasetkin todella kauniit, mutta myös Noro-kämmekkäät!

PikkuUnelmia kirjoitti...

aivan upeita kädenlämmittimiä! Mäkin tykkään tehdä raitoja tuollaisista itse raidoittuvista langoista!
sinulle on tunnustus blogissani!

edvardvadala kirjoitti...

The Wizard of Poker | Dr. MD
Dr. MCD's The Wizard 대구광역 출장마사지 of Poker provides Dr. MCD's information to 아산 출장샵 help 이천 출장샵 you get the best possible experience at the casino. Wizard 김해 출장마사지 of 보령 출장마사지 Poker's Main Event Calendar.