tiistai 9. elokuuta 2011

Kesätauko ohi

Tulikin suunnittelematon kesätauko tähän bloggaamiseen. Loppukeväästä ja alkukesästä töissä projektiin liittyvät työmatkat ja pitämäni uimakoulut imaisi aika paljon mehuja, en sitten jaksanut istuskella koneen ääressä. Ja kesällä olen ilman salliessa enimmäkseen ulkona, talvella ehtii nyhjätä sisällä.

Neulottu täällä on, jopa normaaliakin enemmän. Heinäkuun alkupuolella sain jalkaani urheiluvamman kuntorasteilla käydessä, sen jälkeen liikuntaa ja puutarhassa touhuamista on ollut normaalia vähemmän.

Tässä nyt toukokuun tuotokset, niitä olikin vain kolme valmistunutta.

Ensimmäisenä valmistuivat Sam-sukat.


P1010009

Malli: Sam, Cookie A:n kirjasta Sock Innovation
Puikot: 2,5mm
Lanka: Schachenmayr Nomotta Regia Uni /Solid 4-ply
Menekki 79 g

Tarkoituksenani oli neuloa sukat Pojalle, jonka kengännumero on jotain 40-41. Tuli sitten itselle sopivat. Neulon joko poikkkeuksellisen tiukkaa tai sitten tuossa mitoituksessa on jotain pielessä. Ehkä näistä tulisi miehelle sopivat, jos vaihtaisi astetta paksumpaan sukkalankaan ja neuloisi varrren paksummilla puikoilla kuin terän. Varren mallineule on kaunis, mutta ainakin minun tällä langalla ja näillä puikoilla neulomanani joustamaton. Mutta sainpa itselleni kauniit sukat, pitää vaan neuloa Pojalle uudet ennen talvea.

P1010041

Puikot: 2,75mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, väri Feldmaus
Menekki 63 g

Toukokuussa kävimme työn merkeissä pitämässä tiimipalaveria Pohjois-Karjalassa, ensimmäisenä päivänä melottiin ja toisena palaveerattiin. Olin matkustajana ja matkalle piti saada jotain askarreltavaa käsille. Aloitin nopeasti tämän vanhan tutun pipon, yksinkertaista aivotonta neuletta. Sainkin neulottua pipon suoran osan kokonaan vaikken koko aikaa neulonutkaan. Neuloin pipon ohjeen suuremmalla silmukkamäärällä.


P1010028

Malli: Pogona, Ravlink
Puikot: 4,5mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, väri Kürbis
Menekki 186 g

Ravelryn Suomen Wollmeise höperöt -ryhmässä oli keväällä Stephen West KAL, neuloin siinä Pogonan itselleni. Jotenkin en osaa pitää kolmiohuiveja. Pogonassa muoto on sellainen, että se asettunee mukavasti hartioille ilman ankaraa sitomista ja asettelua. Katsotaan, miten tämä sitten talvella toimii.

P1010039

Tässä huivi on huolettomasti heitetty olkapäille, väri on tässä todellinen, ylemmässä kuvassa väri on liian punainen. Kuvista erotttaa hyvin, että Wollmeise on käsinvärjättyä lankaa. Vaikka molemmat käytössä olleet vyyhdit on tilattu samalla kertaa, näkyy vyyhtien keskinäinen ero langan vaihtamisen jälkeen.


P1010011

Malli:Lina
Puikot: 4,0 mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash kaksinkertaisena, väri Kürbis
Menekki 97 g

Neuloin jo aikaisemmin Linan joskus viime vuonna hävinneen vihreän Linan tilalle, tykkään mallista tosi paljon. Nyt puuttuu enää käsineet/lapaset ja minulla on setti valmiina. Pitäisi vaan enää päättää malli.

Tässä katsaus historiaan ja toukokuun lukemat:
  • Töitä valmistui: 348 g
  • Ostin lankaa:  750 g
  • Sain lankaa: 450 g
  • Lankavaraston muutos: + 852 g

Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  2729 g
  • Lankaa lahjoitettu: 1399 g
  • Lankaa ostettu: 4920 g
  • Lankaa saatu: 550 g
  • Lankavaraston muutos +1342 g

3 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kauniita neuleita kaikki :)

Maikki kirjoitti...

Tervetuloa takaisin blogistaniaan! ;D

Hauskan mallinen tuo Pogona, täytyypä laittaa ohje ylös.

Niin ja ihanat sukat!

Ingi kirjoitti...

Kyllä on kivoja töitä! Sukkamalli hyvin kaunis.