lauantai 3. syyskuuta 2011

Pipojakin on tullut neulottua

KYH-projektina tuli neulottua myös pipoja, ne ovat nopeita neulottavia ja talvella niitä tarvitaan.
P1010037
Puikot: 5mm
Lanka: Rowan RYC Soft Tweed
Menekki: 47g

Tämän pipon neuloin kaveriksi samalla mallilla aiemmin neulomilleni lapasille. Pipo jää minulle puoleen väliin otsaa, vaikkei minulle tulekaan, saatan vielä purkaa ja neuloa syvemmäksi kun lankaakin vielä jäi vajaa kerä.


P1010023

Malli: Kaura hat (Ravlink)
Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise 100% merino superwash kaksinkertaisena, väri Möhrchen
Menekki: 113g

Tälle projektille annoin Ravelryssa nimeksi Porkkanapipa iloisen oranssin värin vuoksi. Tasan ei käy nallekarkit, edellinen pipo oli liian matala, tästä piposta tuli ehkä aavistuksen turhan syvä. Olin neulonut pipoa jonkun matkaa ja minusta näytti, että kolmella mallikerralla piposta tulisi kovin matala. Vertasin neuletiheyteen ja lisäsin neljännen mallikerran. Kolmella olisi tullut liian matala, mutta neljällä tuli vähän turhan syvä. Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi pitänyt neuloa pitempi joustin ja tehdä kolme mallikertaa. Mutta ehkä seuraavalla kerralla jos vielä neulon tämän mallin uudelleen.


P1010014

Puikot: 5mm
Lanka: Colourmart 100% Extra Fine Merino 16/48NM DK Weight kaksinkertaisena, väri Jalapeno
Menekki: 82g

Tämä malli oli ollut Ravelryn jonossani ties kuinka pitkään ja Colourmartin pehmoinen villa suorastaan karjui haluavansa pipoksi. Tässä malli ja ohje kohtasivat, tuloksena hyvä peruspipo.


P1010008

Puikot: 5mm
Lanka: Colourmart 100% Extra Fine Merino 16/48NM DK Weight kaksinkertaisena, väri Jalapeno
Menekki: 77g

Colourmartin lanka oli yllättävän riittoisaa ja puntaroinnin jälkeen sitä oli jäljellä vielä suunnilleen saman verran kuin oli mennyt edelliseen pipoon. Uusi pipo siis ja Ravelry-jonoa lyhyemmäksi. Malli on saman suunnittelijan kuin edellinenkin, helppoa palmikkoa mukavasti ryhmiteltynä. Olin ohjeen kommenteista lukenut, että ohjeen mukaisella joustimella piposta tulee aika matala, neuloinkin reunan joustimen pidemmäksi ja yhden palmikonkierron enmmän pipon alaosaan. Aika sopiva tuli.

Tämä pipo jo vaihtoi omistajaa, esittelin siskolle valmiiden neuleiden varastoa ja täm oli mieluinen. Sain maksuksi rahaa uuden langan ostoon. Jos vaikka Noron Silk Garden Sockia Virkkukoukkusesta.

P1010002
Malli: Adalmiina
Puikot: 3.0mm ja 3.5mm
Lanka: Novita Luxus Cotton
Menekki: 79g

Ostin viime kesänä alennuksesta Novitan Luxus Cottonia sytomyssyjä varten, mutta sytomyssyinto sitten sammui. Nyt kyhäillessä pistin taas sytomyssyä tulemaan. Adalmiina oli kivan näköinen malli, mutta vaikutti speksien puoleen aika pieneltä Lisäsinkin mallikerran tai kaksi lisää ja tikuttelin menemään. Käytössä oleva yksi kerä ei sitten riittänytkään. Onneksi sain lisää lankaa Ravelryn kautta ja sain tämän neulotua valmiiksi eikä tarvinnut alkaa säätää koon ja eriväristen lankojen kanssa.

P1010014
Malli: Wurm (Ravlink)
Puikot: 2,75mm ja 3,25mm
Lanka: Noro Silk Garden Lite
Menekki: 96g

Wum on hauskan näköinen ja olen nähnyt mallista vain positiivisia kommentteja. Minäkin halusin neuloa sen. Noro ja Wurm ovat enemmän kuiin osiensa summa ja tässä tapauksessa hattuakin tuli paljon. Silk Garden Lite on jonkun verran ohuempaa lankaa kuin mallissa, ajattelin hatusta tulevan sopiva jos neulon sen suurimman koon mukaan. Joko tämä sopii jättiläisenn päähän tai sitten tykkään vaan, että pipo on tosi kireällä. No ehkä tähänkin vielä se sopiva pää löytyy. Tämmöinen olisi kyllä hauska, mutta pitää neuloa seuraava yksi tai jopa kaksi pykälää pienemmässä koossa, muuten samoilla spekseillä. Lisää samaa lankaakin löytyy toisen värisenä.

Ja vetäistäänpä tähän loppuun elokuun tilastot:


 • Töitä valmistui: 792 g
 • Lahjoitin lankaa: 360 g
 • Myin lankaa: 50 g
 • Ostin lankaa:  749 g
 • Lankavaraston muutos: - 453 g

Vuoden alusta:
 • Töitä valmistunut:  5765 g
 • Lankaa lahjoitettu: 2263 g
 • Lankaa myyty: 50 g
 • Lankaa ostettu: 9119 g
 • Lankaa saatu: 934 g
 • Lankavaraston muutos +1975 g

5 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Komeita pipoja toinen toisensa perään, piti kliksuttaa omaan jonoon tuo Utopia Cable Hat, se näyttää tosi kivalta päässä.

Mammutti kirjoitti...

Komea pipoputki, kauniita kaikki!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa hienoja pipoja ja muhkeita palmikoita.

Marjut kirjoitti...

Vau, mikä määrä pipoja! Pitäisi itsekin oikein paneutua niiden neulomiseen. Jotenkin tuntuu, etteivät pipot oikein ole vielä hallussa.

Miia kirjoitti...

Onpa kaunis kokoelma päähineitä, ihania malleja! :)