keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Loput kyhäilyt

Olen aikaisemmissa postauksissa esitellyt Kesäyön hullutuksessa neulotut käsijutut, sukat ja hatut. Nyt esittelen loput kyhätyt, huivit ja sekalaiset jutut.

P1010027

Malli: Hitchhker (Ravelry link)
Puikot: 3,5mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, väri Iris Sibirica
Menekki: 153g

Ravelryn Wollmeise-höperöt -ryhmässä oli loppukeväästä ja alkukesästä Martina Behm -KAL. Martinalla on kivoja huiveja, niistä malliksi valikoitui Hitchhiker eli liftari. Erityisesti moniväriset Wollmeiset näyttää hyvältä tässä mallissa, minulla Iris Sibirica oli kaikkein värikkäin ja niin se lähti puikoille, väri ei sovi niille jotka haluavat sulautua taustaan. Tämä huivi oli siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla, osallistuin tällä Martina Behm -KALin lisäksi KYHiin.


P1010019

Malli: Alina (Ravelry link)
Puikot: 3,75mm
Lanka: Anny Blatt Fine Kid
Menekki: 89g

Tämäkin huivi oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta vähän toisenlaisilla kriteereillä. Tähän huiviin sain käytettyä odottamaan ostamani ohjeen ja kahden kerän setin kokeiltavaksi ostettua lankaa. Mallissa on ohjeet tällaiseen matalan malliseen huiviin kuin minulla, vähän syvempään huiviin ja melkein kolmion muotoiseen huiviin. Voi taivas, että tuohon reunapitsin silmukoiden poimimiseen meni aikaa. Tulipahan tehtyä.


P1010023

Malli: Stripe Study Shawl (Ravelry link)
Puikot: 4,5mm
Lanka: Novitan Maya
Menekki: 212g

Maya on Novitan viime vuosituhannen lankoja, 70% alpakkaa ja 30% villaa. Minulla oli noita sinisiä kaksi kerää kumpaakin ja reilusti mustaa. Langat halusivat ihan selvästi huiviksi ja vielä löytyi täydellinen mallikin, Veera Välimäen Stripe Study Shawl. Epäsymmetrin muoto syntyy lyhennetyillä kerroksilla, kun huivi oli saatu alkuun, ei tarvinnut kuin osata laskea kahteenkymmeneen. Mainio TV-neule, simppeliä neulomista ilman ohjeiden lukemisen tarvetta. Tämän saa varmaan joku lahjaksi, itse en tunnetusti osaa oikein kantaa sinistä.


P1010023

Puikot: 5mm
Lanka: Vanhaa purkupellavaa
Menekki: 37g

Ei ehkä kovin kaunis, mutta niin kovin käytännöllinen. Nappaa keittiötason töhryt ja tahmat uskomattoman tehokkaasti, tällä käsittelyn jälkeen keittiön kivitason on uskomattoman silkinpehmeä.

P1010014

Malli: Different lines (Ravelry link)
Puikot: 4mm
Lanka: Pirkan kotityö ohut Pirkkalanka
Menekki: 93g

Sitten piti neuloa Veera Välimäen toinenkin lyhennetyillä kerroksilla neulottu huivi, ohjeen sai puoleen hintaan jos oli ostanut Stripe Study Shawlin ohjeen aikaisemmin. Pakkohan se oli ostaa, kun halvalla sai. Minulla oli kerittynä kaksi kerää ohutta Pirkkalankaa ja aloin neuloa huivia. Ajatuksena oli neuloa niin monta raitaa kuin langasta riittää, ei riittänyt kovin moneen raitaan. Kävi sellainen ajatusvirhe, että kuvittelin lankaa olevan 100g per kerä, mutta sitä olikin vain 50g per kerä. Tyhmä, tyhmä, tyhmä. Yhtään ei pienessä mielessä käynyt, että kerät ovat kovin pieniä satagrammaisiksi, en sitten edes käyttänyt keriä vaa'alla. Mutta minähän en pura. Neuloin sitten niin pitkälle kuin lankaa riitti ja pingotin huivin mahdollisimman suureksi. Ehkä tuo jollekin kelpaa.

P1010021
Koukku: 2mm
Lanka: Coats Säästökerä
Menekki: Yhteensä 98g neljään patalappuun

Sitten vähän virkkausta, neljä nopeaa patalappuprojektia. Tämä malli oli ollut pitkään toteutettavien listalla, en ollut saanut aikaiseksi aloitettua. Ensimmäinen kappale piti tehdä lukemalla ohjetta Harmaan Villasukan blogista. Seuraavat patalaput menivät katsomalla aloituksessa mallia valmiista patalapusta. Näitä tuli sitten vähän eri värisiä, vihreissä on samat värit mutta eri järjestyksessä.


P1010022


P1010019


P1010020

Ja vetäistäänpä tähän loppuun elokuun tilastot:


 • Töitä valmistui: 792 g
 • Lahjoitin lankaa: 360 g
 • Myin lankaa: 50 g
 • Ostin lankaa:  749 g
 • Lankavaraston muutos: - 453 g
Vuoden alusta:
 • Töitä valmistunut:  5765 g
 • Lankaa lahjoitettu: 2263 g
 • Lankaa myyty: 50 g
 • Lankaa ostettu: 9119 g
 • Lankaa saatu: 934 g
 • Lankavaraston muutos +1975 g
Seuraavaksi siirrytäänkin KYHistä KYJYyn.

3 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Voi vietävä, miten herkullisia huiveja!

Marjut kirjoitti...

Ihania huiveja! Himppu-mummun patalappuja pitäisi minunkin tehdä lisää.

Villanne kirjoitti...

Kiitos kysymästä :) Puoti on auki ma-pe 10-17. Niinä päivinä kun mie päivystän voin toki luvata pidempää aukioloa. Tai vaikken päivystäiskään pääsen yleensä tulemaan jo ei ole Kesärannassa iltavuoroa. Niitä harvemmin osuu talvikautena viikolla. Miun päivystysvuorot puodissa vähän vaihtelevat, mutta keskimäärin n. 2-3 kertaa viikossa.

Laita vaikka sähköpostia kun tiedät ehkä olevasi tulossa, suunnitelmathan saattavat muuttua. Olisi kiva kyllä tavata livenäkin. :D Tervetuloa!

Tuo ensimmäinen huivi on aivan mahtava!!