sunnuntai 2. elokuuta 2009

Sinistä

Täällä on nähty viime aikoina paljon sinistä. Pidän kyllä monista sinisistä sävyistä, mutta päälläni en oikein osaa sinistä pitää.

Viimeisenä KesäYön Hullutuksen projektina aloitetut Sauna-sukat valmistuivat hyvissä ajoin ennen tempauksen loppumista. Nämä sukat ovat sillä lailla merkittävät, että olivat ensimmäiset sukat löytäessäni netin valtavan neulemallien tarjonnan. Ihmettelin silloin, voiko noin kauniita sukkia ollakaan. Nämä ihanuudet on nyt sitten neulottu.KYH20: Aloitettu 20.6, valmis 25.7.
Malli:
Sauna-sukat
Puikot: 2,75mm
Lanka: Novitan Nalle
Menekki: 79g


Neulon sukkia vain ja ainoastaan omaan kokooni. Näitä neuloessani tähtäsin kokoon 40, mutta kolmekasit näistäkin tuli. Pitää alkaa neuloa kaksi-kolme senttiä ohjeita enemmän ennen kärkikavennuksia, jospa sitten saisin aikaiseksi isompia sukkia.

Sinistä oli myös Pojan huoneessa, Mies maalasi huoneen viime viikolla. Ikkunan ympärille laitettiin melamiinisten listojen tilalle muovisen kulmalistat ja siistit tuli.

Tässä lähikuvaa tapetista. Omalla näytöllä tuo väri näkyy vähän huonosti, mutta aika sinistä se on. Jalkalistat piti käydä ostamassa, entisiä oli jo muutaman järjestyksen muuttamisen jälkeen silputtu niin paljon, ettei niitä voinut käyttää. Nyt huone on valmis ja osa tavaroistakin on siirretty huoneeseen. Sisustusraportti seuraa myöhemmin.

KYHäilyn jälkeen on tullut tehtyä jo muutakin. Tässä muutamana päivänä lämmöstä riipputuolissa nautiskellessa neuloin räteiksi kokeeksi ostamani hamppulangan.
Malli: Waffle Knit Dishcloth
Puikot: 4mm
Lanka: Hemp for Knitting Allhemp3
Menekki: 106gLankaa oli vyyhdissä reilusti yli sata grammaa. Kahteen ensimmäiseen rättiin neuloin täydet 14 mallikertaa, kolmanteen lanka riitti kolmeentoista mallikertaan. Pienin rätti tuli omaan käyttöön ja kaksoset taitavat mennä äidille osaksi synttärilahjaa. Muutaman kerran olen keittiössä hamppurätillä pyyhkäissyt, kivitasokin tulee niin sileäksi ettei varmaan ole ollut kertaakaan käyttöön oton jälkeen. Tätä lankaa hommaan lisää ja neulon rättejä itselleni ja pikkulahjoiksi.

Hamppulanka on kyllä tosi kovaa neulottavaa. Ei tuota pysty paljon kerrallaan neulomaan, mutta lopputulos palkitsee kyllä.

Tässä pikaisesti vielä heinäkuun tilanne ennen kuin lähden taas pihalle lomailemaan. Ei paljon huvita olla sisällä näin hyvillä ilmoilla. Siksi nytkin on moni työ odottaa dokumentoimista, mutta antaa odottaa vaan.


Heinäkuu:

  • Töitä valmistui: 1261 g
  • Ostin lankaa: 750 g
  • Lankavaraston muutos: -511 g
Vuoden alusta:
  • Lankaa ostettu: 1800 g
  • Lankaa saatu: 440 g
  • Töitä valmistunut: 8013 g
  • Lankaa lahjoitettu: 850 g
  • Lankavaraston muutos: -6623 g

Ei muuta kuin loppuvuosi samaan tahtiin ja kohta kaikki langat jo mahtuu lankakaappiin.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniit sukat, noita pitää kokeilla tehdä heti, kun aika antaa periksi!

Anonyymi kirjoitti...

Nuo saunasukat on kyllä nätit. Hamppulanka on toden totta aika karmeaa neulottavaa ja tulin tilanneeksi titityyltä puserolangat ja nyt on sitten punaista hamppulankaa puserollisen verran, joista tuskin puseroa koskaan tulee, 2 tiskirätin verran neuloneena ;D.

Tess kirjoitti...

Nätit sukat! Pitäisi tuotakin sukkaohjetta kokeilla joskus.

rebekka42 kirjoitti...

Todella kauniit sukat!

Päivi kirjoitti...

Ahkerina siellä ollaan taas oltu! Kivan näköistä jälkeä rempassa tulee, ja nuo sukat on ihanat :)