torstai 27. elokuuta 2009

Takaisin arkirutiineihin

Tässä on jo melkein kaksi viikkoa vierähtänyt töissä loman jälkeen. Jotenkin loman jälkeen kestää aina jonkin aikaa ennen kuin pääsee takaisin elämän rytmiin eikä ole saanut polkattua. Ensimmäinen loman jälkeinen viikko meni kuntoillessa ja yleisurheilua seuratessa ja neuloessa. Tulihan sitä jotain neulottuakin, niistä sitten myöhemmin.

On tässä shoppailtukin muutaman viimeisen viikon aikana.

Neuloin February Lady Sweateria 80cm puikoilla ja sovittamista varten piti osa silmukoista siirtää toiselle vähän ohuemmalle puikolle. Yhdessä sovituksessa onnistuin saamaan silmukoita pois puikoilta ja muutamat vähän purkautuivatkin. Vaihtoehdot olivat joko ostaa paikallisesta kaupasta pitemmät pyöröt mitä lie merkkiä tai tilata netistä. Muutamat bambupuikot on jo aika kärsineitä, uusia bambuisia en enää ai ostaa.

Päädyin tilaamaan KnitPro starter setin, siinä on 4mm, 5mm ja 6mm päät sekä kaapelit 60, 80 ja 120cm kaapelit. Ennestään minulla olikin jo 4,5mm puikot ja 150cm kaapeli. Noita voi nyt täydennellä tarpeen mukaan. Noilla neuletuntuma on aivan ihana, jos päät irtoilee kätevä Mieheni korjaa.


Sitten olen ostellut käytettyjä lehtiä toisilta suomalaisilta räveltäjiltä. Ensiksi ostin Interweave Knits -lehtiä, kaikki viime vuoden numerot ja toistaiseksi tänä vuonna ilmestyneet kolme numeroa. Lehden mallit ovat ihania, vähiten puhuttelee tuorein numero. Parista lehdestä voisin tehdä melkein kaikki mallit. Ohjeet tässä ovat minusta käyttäjäystävällisemmän näköiset kuin Designer Knitting -lehdessä tai mikä ikinä tämä ennen VK onkaan nykyisin nimeltään.

Lehdissä on myös mielenkiintoisen näköisiä artikkeleita, luen ne kunhan tuota aikaa siunaantuisi jostain. Yksi juttu inhottaa; mallineuleet on useimmiten vain ja ainoastaaan sanallisesti kuvattuna eikä kaavioita ole. Minusta kaaviot ovat paljon selkeämpiä.

Interweave Crochet on ihana, pitää hommata vaan ohutta lankaa että pääsee virkkaamaan siroja toppeja ja liivejä.

Lankoja hain postista tänään. Enimmäkseen olivat Ravelryn neulojan syysloma -vaihtoa varten, vain yhden kerän tilasin itselleni. Mutta se on sitäkin ihanampaa Noron Silk Garden Sock -lankaa. Tämä väri pitää nähdä luonnossa, se on lumoava.

Tuumaustauon jälkeen päädyin purkamaan Noro Silk Garden Litesta kaiken tähän mennessä neulomani. Mitä pidemmälle neuloin, sitä vähemmän pidin tuosta miltä neulepinta näytti. Minusta pinnasta tuli sekava pitsin ja Noron raidoituksen yhteisvaikutuksena. Lisäksi tuo ruskea osuus jotenkin pomppaa silmille. Taidan neuloa tuosta liivin tai topin ja ottaa ruskeat osuudet pois. Niistä saa kyllä kivat sormikkaat vaikka jonkun palmikkoneuloksen kanssa.Purkutuomion sai Novitan Mayasta neulottu jakun tekelekin. Tämä oli aika harvaa, vaikka olikin langan puikkosuositusten mukaisilla puikoilla neulottu. Neule oli turhan harvaa ja hentoa minun makuuni. Seuraava yritelmä neulotaan reilusti pienemmillä puikoilla, mallikin vaihtuu.

Yllärineuleita esittelen sitten joskus ja February Lady Sweaterin kun saan jonkun avustajan ottamaan kuvat huolella. Omasta mielestäni se on aika onnistunut ja haluan esitellä se kauniisti.

Pahoittelen jos tekstissä on paljon kirotusvihreitä, migreeni meinaa iskeä päälle ja näkökenttä väpättää. Nyt neulomaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tutun näköisiä lehtia.
thamara

Marika kirjoitti...

Mulla tökkää heti neulominen jos ei oo kaaviota, sen kokonaisuuden hahmottaminen on paljon helpompaa, näkee millasta pitäs tulla.
Pitää nostaa sulle hattua kun jaksat purkaa, minä kyllä annan helposti purkutuomioita, mutta se toteutus tökkii... kamalaa hommaa se purkaminen!