lauantai 8. elokuuta 2009

Syksy saapuu, oletko valmiina?

Minä olen, vaikka nyt vielä kesähelteistä nautitaankin. Olen saanut valmiiksi kädenlämmittimiä. KYH-projektin merkeissä neuloin sormikkaat, olin aiemmin neulonut yhdet ainoat sormikkaat joskus yläasteella, yhtenä jouluna neuloin kylläkin kynsikkäitä miespuolisille lahjottaville.


KYH16: Aloitettu 16.6, valmis 29.7.
Malli: Strata, kirjasta Knitting new mittens and gloves by Robin Melanson
Puikot: 3,25mm
Lanka: Sublime Angora Merino
Menekki: 64g

Lankahan on aivan ihkua, halusin yksinkertaisen mallin. Tuosta Knitting new mittens and gloves -kirjasta löytyi sopiva malli. Malli oli helppo neuloa ja lankojakin tuli pääteltäväksi ainoastaan kymmenen per sormikas.

Yläpuolen kuvassa lanka näyttää tummemmalta kuin se on luonnossa, alapuolen kuvassa lanka on oikean värinen ja langan pehmeys ja lievä pörröisyys näkyy paremmin. Lanka oli mukavaa neulottavaa ja vaikka purinkin ensimmäisen aloituksen pois, lanka ei ollut purkamisesta moksiskaan. Tätä lankaa jos saan halvalla jostain, ostan pois kuleksimasta.

Kirjassa tuon Strata-mallin alle tulee oikeastaan kolme erilaista mallia; tavallinen sormikas, kynsikäs ja kämmekäs. Niitä voi sitten yhdistellä haluamallaan tavalla. Tahdoin noiden yksinkertaisten sormikkaiden kaveriksi kämmekkäät.

Jotain pehmoista lankaa piti löytää, ohjeessa on käytetty harjattua alpakkaa (?, brushed alpaca). Pengoin varastoa ja otin käyttöön Novitan Prima Mohairin. Tämäkin oli siskolta viime vuoden lopulla adoptoitua lankaa.

Malli: Strata, kirjasta Knitting new mittens and gloves by Robin Melanson
Puikot: 3,75mm
Lanka: Novita Prima Mohair
Menekki: 32g

Eihän tuo nyt mitään pörröalpakkaa tule, mutta vaikutelma on aika samankaltainen kuin kirjan toteutuksessa. Langan väri on savunharmaa, tykkään paljon.

Tässä sitten kämmekäs ja sormikkaat päällekkäin kuten kirjassakin. Kämmekkäät olisivat voineet olla varresta joitain kerroksia lyhyemmät, nyt menevät kokonaan sormikkaiden varsien päälle, mallissa sormikkaiden reunat pääsevät rullautumaan kämmekkäiden suiden päälle.

Sormikasmalli oli hyvä, sopivan kapeat sormet ja varressa mukavasti muotoilua. Ei ollut viimeinen kerta kun käytin tätä mallia. Jatkossa voisin kokeilla joustinta tuossa sormikkaiden varressa.

Tänään nämä pääsevät oikeaan testiin, kun menen katsomaan Pojan jääkiekkoturnauksen päätösottelun, missä Poika on maalilla. Jäähallissa on jo talvi. Kävin jo tekemässä kolmen tunnin kioskivuoron, niin se on minunkin jääkiekkokauteni taas korkattu.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Onpa kiva idea laittaa kämmekkäät sormikkaiden päälle! Kaunista ja lämmintä.

TiiQ kirjoitti...

Heh, minä taisin saada juuri tuon kirjan ystävältäni muutama viikko sitten, hän oli sen kirpparilta pelastanut. Pitääkin katsoa tuota sormikasmallia sillä silmällä, muotoiltu varsi kuullostaa kyllä lupaavalle.