keskiviikko 5. elokuuta 2009

Pirullinen homma

Pirulapaset olivat pitkään tehtävien hommien listalla, KYH-tempauksessa sitten vihdoin viimein toteutin nämä. Ajatushan on mainio, neulotaan peruslapaset ja sitten silmukoidaan joku kiva kuva lapasiin.


KYH14: Aloitettu 14.6, valmis 30.7.
Malli:
Pirulliset lapaset
Puikot: 3,25mm
Lanka: Sandnes Smart
Menekki: 84g, musta 82g, punainen 2g

Olin viimeksi silmukoinut kuvia useampi vuosi sitten, homma oli ensin taas vähän hakemista. Purin piruparan alun kaksi kertaa ennen kuin homma lähti taas pelittämään. Kuvassa vasemman puoleinen lapanen on silmukoitu ensin, muutamat rivit menivät kahden silmukkarivin yli. Piru on vähän niin kuin harrastelijan puuhastelema. Oikealla oleva lapanen on jo paljon paremman näköinen ja miellyttää myös tällaisen pilkunviilaajan silmää.


Tässä vielä onnistuneempi piru lähikuvassa.

Lapaset neuloin kokoon pieni mies/iso nainen, koska menevät arpajaispalkinnoksi Pojan jääkiekkojoukkueen lauantaina järjestämään jääkiekkoturnaukseen. Näin koko passaa mahdollisimman monelle. Samaan paikkaan päätyi myös kolme pipoa, kahdet miesten sukat ja yhdet kämmekkäät. Lahjalaatikkoon mahtuu taas neuleita.

Meillä oli tässä joku aika sitten onnellinen perhetapahtuma. Meille ei tullut uutta lasta tai eläintä, mutta uusi pyörä kylläkin. Sen lisäksi, että Pojan vanha pyörä oli jäänyt pieneksi, oli sen kilometrit myös ajettu täyteen. Kerran jalisharkoista kotiin ajaessa pyörä jumittui ihan totaalisesti.

Seuraavana päivänä kävimme katsomassa uutta pyörää, pyörämyynnin pääsesongin ollessa ohi nyt sai pyöriä edullisesti. Pojan ja Pyörän kohtaaminen oli rakkautta ensi silmäyksellä, ja niin tämä komistus päätyi meille.

Poika polkee päivittäin paljon, mutta innostui vielä enemmän polkemisesta Pyörän saamisen jälkeen. Poika olisi polkenut isolle huoltsikallekin tänään lähtiessään Savonlinnaa jalkapallopelimatkalle, mutta Mies sanoi ettei Pyörää viedä sinne huoltsikalle tyrkylle. Nopeastihan tuollainen jonkun auton kyytiin lähtisi.

Poika on nyt siinä iässä, ettei suostu kuvattavaksi. Tämä on ainoa kuva, minkä olen toistaiseksi onnistunut hänestä Pyörän kanssa nappaamaan. Tässä vähän kokeillaan pyörää omalla kujalla ensimmäisenä iltana. Aina oikeasti polkemaan lähtiessä on kypärä päässä, viime kesänä Poika heitti parit voltit pyöräillessä ja koki kirjaimellisesti miten kypärä suojaa. Pitääpä yrittää taas joku päivä kuvata Poikaa ja Pyörää yhdessä.

5 kommenttia:

Maippi kirjoitti...

Niin hienot nuo lapaset!! Tahtoo kans :D

Mari kirjoitti...

Kauniit lapaset :)

rebekka42 kirjoitti...

Ihanat lapaset !!

Tui kirjoitti...

Ihkut lapaset! Hitsi kun en osaa yhtään kirjoa.

Päitsyli kirjoitti...

Kannattaa tosiaan miettiä, mihin Feltin parkkeeraa. Se on laatupyörä, ja sen tietävät kyllä pitkäkyntisetkin.

Hienot lapaset!