maanantai 1. kesäkuuta 2009

Oi armas toukokuu

Toukokuu oli tänäkin vuonna toimintakuukausi; vappu, vappuflunssa, tytön nimpparit, uimakisat, äitienpäivä, omat synttärit, siskontytön nimpparit, pihatyöt, leikkaus, kevätjuhlat. Mitähän jäi listasta vielä puuttumaan.

Tässä vielä toukokuun lopulla valmistuneita sukkia.

Malli: Harris Tweed Socks
Puikot: 2,5mm
Lanka: Villamokka Mokkasukka
Menekki: 64g

Aloitin ensin neulomaan langasta vähän kimurantimman kuvion sukkia, mutta minusta raidoituksesta tuli sekava kun silmukat oli kallellaan milloin mihinkin suuntaan. Niinpä vaihdoin sukkamallin tällaiseen yksinkertaisempaan ja olen lopputulokseen tyytyväinen.

Valokuviin en ole kovin tyytyväinen, kamera ei ihan suostunut toistamaan kirkkaassa auringon valossa kuvattuja värejä. Langan sain viime syksyn SNY-kierroksella Terhiltä. Lanka oli mukavaa neulottavaa ja väri on aivan ihana keväisen vihreä. Kunhan olen saanut kulutettua entisiä sukkalankoja, voisin harkita tilaavani tätä parempiin lahjasukkiin.


Yritin tähän vielä kuvata vahvistettua kantapäätä, siinä nuo silmukan nostot neulomatta tehdään eri kohdissa eri kerroksilla. Tykkäsin kovasti, tätä voi soveltaa ihan tavissukissakin.

Malli: Pomatomus
Puikot: 2,5mm
Lanka: Lidlin sukkalanka
Menekki: 72g

Tässä vielä nämä kovan onnen sukat. Ensimmäisen sukan neuloin etelän lämmössä jo tammikuun alussa. Toisesta sukasta tuli vahingossa vähän isompi, ja neuloin ensin parin tuolle isommalle sukalle. Tämä ohjeen mukaan tehty jäi siis ilman paria.

Tässä äskettäin olin neulovinani parin tammikuussa neulotulle sukalle, mutta jotenkin olin onnistunut mämmimään 2,5mm ja 2,25mm puikot sekaisin. Tuloksena oli huomattavasti alkuperäistä pienempi sukka. Purkuun ja vähän taukoa sukkamallista. Launtaina sitten aloitin sukan ja neuloin sen auringon lämmöstä nautiskellen valmiiksi viikonlopun aikana. Lopultakin tämä sukkaprojekti tuli valmiiksi, taisi olla minulla ihan ennätyspitkä punnerrus.

Sitten vielä yhteenveto toukokuusta:

  • Töitä valmistui: 888 g
  • Sain lankaa: 200 g
  • Lankavaraston muutos: -688 g
Vuoden alusta:

  • Lankaa ostettu: 300 g
  • Lankaa saatu: 440g
  • Töitä valmistunut: 4253 g
  • Lankaa lahjoitettu: 550 g
  • Lankavaraston muutos: -4063 g
Ja nyt lähden pihalle kun vielä on lämmintä. Huomiseksi taitaa olla tiedossa sen verran viileämpää että loikoilu onnistuu vain paksumpien vaatteiden ja peiton kanssa.

1 kommentti:

Tess kirjoitti...

Kauniita sukkia! Pomatomukset pitäisi saada itsekin tehtyä jossain välissä. Lankakin olisi valmiina (on ollut jo kauan).