perjantai 5. kesäkuuta 2009

Kesäyön hullutus - KYH

Näin muutamassa seuraamassani blogissa jutun kesäyön hullutuksesta, kävin katsomassa alkuperäisen jutun Äiti-puffan blogista ja jäin koukkuun. Tarkoituksena on aloittaa päivittäin uusi neule tai virkkaus kesäkuun 20. päivään asti. Pelkästään aloituksia ei lasketa, työt pitäisi saada myös tehtyä, deadline heinäkuun lopulla. Mukaan ehtii vielä, ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina Äiti-puffalle.

Ilmoittauduin mukaan eilen, mutta onnekkaasti minulla oli jo kolme aloitettua työtä kesäkuun kolmelle ensimmäiselle päivälle. Minulla on iso projekti, mille deadline on kesäkuun lopulla, mutta vihreä 7v-lanka pääsi loppumaan enkä ole oikein voinut edetä sen homman kanssa. Olin Ravelryssa katsellut Noro-raidoitettuja sukkia ja kaulaliinoja ja siitä se sitten lähti.

KYH1: aloitettu 1.6, valmis 3.6
Malli: lapanen peukalokiilalla
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Kureyon 201 ja 170
Menekki: 64g

Neuloin tarkoituksella tiukkaa, että pitävät vähän tuultakin. Sopivan kokoisen peukalokiilan tekoa varten jouduin neulomaan kiilan ensimmäiseen lapaseen kahdesti. Toista lapasta jouduin purkamaan jonkun verran, joukkoon oli lipsahtanut yksi yhden kerroksen raita.

Omituisen koukuttavaa näiden raitojen neulominen oli, aina sitä odotti värin liukumista ja seuraavaa väriyhdistelmää.

KYH2: aloitettu 2.6, valmis 3.6
Malli: lapanen peukalokiilalla
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Kureyon 201 ja 170
Menekki: 61g

Kun lankaa jäi vielä niin paljon, oli pakko tehdä toisetkin. Näitä modasin niin, että tein varresta vähän lyhyemmän ja en neulonut ihan hurjalla vanhapiikakireydellä, ovat vähän omaani leveämpään käteen.


KYH3: aloitettu 3.6, valmis 4.6
Malli: lapanen peukalokiilalla
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Kureyon 201 ja 170
Menekki: 38g


Kahden noro-parin jälkeen puntaroin jäljellä olevat langat ja niistä olisi saanut vielä yhdet aikuisten lapaset. Päädyin kuitenkin neulomaan lapaset siskontytölle, noin koon 130cm mukaan. Toivottavasti Novitan lapastaulukoiden mitat pitävät suunnilleen paikkansa. Vaikka kyllä näille varmaan ottaja löytyy, jos ovat Emmalle liian pienet.

Lankaa jäi vielä suunnilleen Emman lapasiin kulunut määrä, teen lapaset Antillekin. Mutta Antilla on on sen verran isompi käsi, että lanka ei enää varmaankaan riittäisi. Kureyonia piti saada lisää. Päätin purkaa reilu vuosi neulomani pipon, mikä oli jäänyt vähälle käytölle, olisi pitänyt aikanaan neuloa syvempi pipo. Siitä tulee sitten KYH5.


KYH4 on eilen aloitetut sukat, nämä tulevat varmaankin Pojan joukkueen turnaukseen arpajaispalkinnoiksi. Muutenkin tässä projektissa on tarkoitus aloitella sukkia, lapasia ja pipoja. Ovat syksyllä käypää valuuttaa arpajaispalkintoina ja lahjoina.

4 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Aika hurja tempaus! Onneksi aloitin kesäkuun alusta käsityölakon, niin ei ole mitään houkutusta lähteä hullutuksiin ;-). Kolmekymmentä valmista työtä kesä-heinäkuussa on aikamoinen urakka hurjemmallekin...

Makepeace75 kirjoitti...

Ihania raitalapasia. <3

Näppi kirjoitti...

Voi miten ihania raitalapasia. Mun täytyy varmaan ottaa näistä mallia ettei tuu niin tylsiä lapasia ennää jatkossa.

hillanen kirjoitti...

Sieviä lapasia. Tuo Noro-raidoitus aina miellyttää silmiäni. :)