maanantai 6. lokakuuta 2008

Retrojoustinta

Uutta sukkaa pukkaa. Nämä ajattelin tehdä ensin synttärilahjaksi isälleni, mutta täytyy nyt mittailla onko nämä vähän turhan isot. Isäni jalka on nimittäin siro 41 ja nämä saattaa olla vähän reilummat.

Malli: Retro Rib Socks Favorite Socks -kirjasta
Puikot: Brittany 2,75mm
Lanka: Red Heart Sport Socks
Menekki 68 g


Ajattelin, etten ikinä neuloisi näitä sukkia kun katselin näitä tuosta kirjasta. Kun Ravelrysta katsoin muiden toteutuksia, alkoi tämäkin malli miellyttää silmää ja pääsi toteutukseen. Niin se mieli muuttuu. Langaksi valikoitui viimeinen yksivärinen sukkalankakerä.


Tässä on jotain viehättävää, mallissa on vähän jotain jujua mutta se ei kuitenkaan ole liian kimurantti tai runsas. Sopii hyvin miehellekin.

Yhtä asiaa en pysty ymmärtämään: sukkalankaa oli vyötteen mukaan 100g, sukkiin meni 68g ja kun puntaroin kerän lopun oli siinä vielä 60g. Olisikohan aika investoida uuteen vaakaan?

Ja nyt odottelinkin jännityksellä LittleKnitsin pakettiani. Minulle on tulossa Ellen Merino Brights -lankaa puolitoista kiloa kolmea väriä. Niistä saa väkerrettyä kivoja joululahjoja.

2 kommenttia:

Megi kirjoitti...

Mukavan näköiset sukat olet tehnyt.

Otappa mukaan kaupan vihannesosastolle ja punnitse sukat ja jämä ensin siellä ennen kuin uutta vaakaa ostelet. Vaikka itselleni ei ylipainoista kerää kyllä ole vastaan sattunut.

Anonyymi kirjoitti...

varmaankin voisin ihan ostamalla ostaa. minkä verran yhdessä kerässä oli lankka, 50 vai 100g?