perjantai 1. elokuuta 2008

Revontuli, ostoksia ja heinäkuun raportti

Alla viimeinen heinäkuussa valmistunut neule; toinen Revontuli-huivini. Miehen ryökäle ei sanonut noista varjoista kuvassa, otinpa sitten itse toisen kuvan ilman varjoja.

Huivia neuloessa piti jännätä langan riittämistä. Aloitin ainaoikean neulomisen, kun näytti ettei lanka riitä. Muutaman kerroksen jälkeen näyttikin, että lanka riittää hyvin, purin ne pari lopetuksen alkukerrosta. Lopussa kerä pieneni huolestuttavaa vauhtia ja päättely jäi muutaman metrin vajaaksi. Käytin päättelyyn vanhaa harmaata Novitan Karstalankaa eikä se näy ellei joku ala huivin kulmaa erikseen tutkimaan.
Malli: Revontuli
Puikot: Bambupyörö 5,5 mm
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka 140 TEX x 2
Menekki: 192 g
Heinäkuussa langanostopihtaus petti jonkin verran, mutta kaikelle ostetulle on hyvä selitys.

Isän lämpösukkien langan loppuessa ostin varmuuden vuoksi lisää Schachenmayrin Alpaka -lankaa 100g, 20 g tarvittiin sukkien valmiiksi neulomiseen. Piti ostaa tuota lankaa vielä 100g toista väriä, lanka kun vaan on niin ihanaa.

Isä joutui sairaalaan angiinan vuoksi ja kävimme katsomassa häntä eilen. Kun pääsin oikeaan lankakauppaan Lappeenrannan Pyöröpuikkoon, oli itsehillintä kovilla.

Ostin Zitron Loftia, tästä joku saa synttäri- tai joululahjaksi Booga Bagin. Ostin myös yksiväristä Red Heartin sukkalankaa ja yhden 50 g kerän Sandnesin Sisua kun Paraphernalia-sukan kärki lähestyy ja samalla Sisu-kerä pienenee vähän turhan reipasta tahtia. Lisäksi ostin jotain kivaa omalle Salaiselle ystävälleni, lanka lähtee ilahduttamaan häntä ensi viikon alkupuolella.

Lomani alkoi heinäkuun puolessa välissä ja se näkyy myös langan kulutuksessa. Vaikka olen enimmäkseen askarrellut Babetten kanssa, olen saanut paljon muutakin valmiiksi. Heinäkuussa:
  • Ostin lankaa: 500 g
  • Töitä valmistunut: 1008 g
  • Lankavaraston muutos: -508 g

Vuoden alusta:
  • Lankaa ostettu: 5006 g
  • Lankaa saatu: 650 g
  • Lankaa purettu: 322 g
  • Töitä valmistunut: 7176 g
  • Lankaa lahjoitettu: 370 g
  • Lankavaraston muutos: -1568 g
Babettesta on menossa kahden viimeisen paneelin yhdistely. Jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, saan Babetten valmiiksi ennen loman loppua. Alla vielä kuvaa tämän hetken tilanteesta, keskellä ovat valmiit paneelit, paneelit 1-5 on myös yhdistelty jo yhteen. Oikean reunan paneelin palaset on osittain yhdistelty ja vasemman reunan palaset ovat vielä irrallisia.
Nyt on pakko sanoa, että palojen yhdistely jo vähän tympii, mutta lopun lähestymisestä saa jo lisää intoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Babettesta on tulossa upea. Tupsahdin blogiisi sattumalta ja ehdin jo selata sen verran, että pääsin Babetten alkulähteille. Taidan paremmalla aikaa jatkaa pidemmälle, sen verran upeita käsitöitä sinulta valmistuu :-).

kio kirjoitti...

vautsi onpa upea peitto

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin värinen Revontuli. Minulla on tuota samaa lankaa punasävyisenä, pitää laittaa syksymmällä puikoille!

kio kirjoitti...

kiva kun käväisit mun blogissa! Nyt kun kävin katsomassa Silk gardenin hintoja tuolta, ne värit mitä on jäljellä ei ole enää 50% alennuksessa vaan vähemmän. Kureoneja ja kochoraneja on vielä reilussa alennuksessa. Tuossa kaupassa on aika nopsa kierto.

Mohariina kirjoitti...

Peitosta on tulossa ihana, värit vaan ei tässä kuvassa ole ihan oikeat kun kuva on otettu sisällä ja salama käytössä. Mutta ensi viikolla pääsen varmaan ottamaan valmiita kuvia ulkona hyvässä valossa.

Kiva kuulla, että muut pitävät näistä minun töistäni. Tuntuvat joskus niin vaatimattomilta, kun enimmäksen teen pieniä töitä, sukkia, lapasia ja muita sellaisia. Enkä itse suunnittele, neulon vaan muiden malleja.