maanantai 11. elokuuta 2008

Loma ohi

Kesäloma tuli ja meni, tässä pientä yhteenvetoa lomasta.

Käsitöiden suhteen kesäloma meni hyvin, Babette valmistui viimeisenä lomapäivänä eli eilen kun päättelin reunakerrosten langanpäät. Reunat rullautuvat jonkun verran, joten niille pitänee tehdä jonkunlainen blokkaus. Vielä en tuota kuitenkaan jaksanut tehdä, pitää miettiä mihin ja miten peiton virittäisi. Laitan tänne blogiin kuvat ja tarinaa peitosta ihan vihoviimeisen viimeistelyn jälkeen. Secret of Bad Nauheim ei edennyt mihinkään, jätän sen suosiolla ensi talven aurinkoloman työksi. Ei paina paljon, mutta tekemistä on ihan riittävästi.

Muuta valmistunutta olivat kolmet sukat (yksi pari on vielä polkkaamatta), pipo, kämmekkäät, Revontuli ja jotain pientä Salaiselle neuleystävälleni.

Lomalla retkeilimme Särkänniemessä, Lappeenrannassa ja mökillä. Kelit oli todella epävakaisia ja harvemmin oli kahta lämmintä päivää peräkkäin. Kävimmekin vain kertaalleen mökillä.

Meillä rakenneltiin, mökillä käydessä vaihdoimme saunan kiukaan uuden piipun kiukaalle ja kotona laatoitimme sisäänkäynnin terassin. Pitää ottaa siitäkin kuva, kun aurinko joskus taas paistaa jos aurinko vielä paistaa nyt syksyllä. Mies tietysti saumasi laatat viime aikojen ainoana hellepäivänä ja minä vietin päivän hangaten saumauslaastia laatoista. Laatat on sellaista pientä kuviollista, minkä uurteisiin laasti tarttui kuin pikaliima. Tämän projektin jälkiseurauksena mies myös poti monta päivää kipeää selkää ja tunto katosi muutamasta varpaasta. En ymmärrä mistä se sai yllättäen päähänsä tuon laatoituksen, minä en ollut sitä vaatinut. Lopputulos on kyllä kaunis.

Sitten vaan oltiin ja nautittiin ja puuhasteltiin normaaleja kodin juttuja, pihallakin tuli möyrittyä. Muutaman viikon jälkeen olin niin täynnä energiaa, että tein kaun suunnittelemani urakan ja siivosin "Äidin työpajan" eli kodinhoitohuoneen. Nyt kaikki kankaat ja langat ovat siististi kaapeissa. Ihanaa. Vielä kun saisi muutkin rojukätköt käytyä läpi joskus.

Vaikka lapset ovat jo isoja, oli meillä tänään vähän jännitystä kummankin mennessä uuteen kouluun. Luokat olivat onneksi mieluisia ja muutenkin molemmat ovat positiivisella mielellä. Tästä se kilpajuoksu ajan kanssa kohti joulua taas alkoi.

Ei kommentteja: