perjantai 22. elokuuta 2008

Merellisiä tuotoksia

Punaiset Paraphernalia-sukat sain valmiiksi jo jonkun aikaa sitten, mutta plokkaaminen ja kuvaaminen viivästyivät. Sukat ovat kokoa 39/40, oma jalkani on pari kokoa pienempi ja siksi sukkien kärjet näyttävät kuvassa vähän lörpöiltä. Ohje löytyy Tainan Käsillään -blogista.

Malli: Paraphernalia
Puikot: KnitPicks 2,5mm
Lanka: Sandnes Sisu
Menekki: 90 g


Malli on kiva, pitkät matka huristellaan menemään 3o-1n-neuletta ja sitten on nuo palmikot välillä harvempaan ja välillä tiheämpään. Tein kantapään koon 40 mukaiseen kohtaan. Sisu on paksumpaa lankaa kuin ohjeessa, joten kärjessä minun piti jättää viimeinen palmikkokuvio vähän kesken ettei näistä olisi tullut uimaräpylään sopivat. Teen näitä jatkossakin, mutta sitten ohuesta sukkalangasta tai Sisusta neuloessa pitää huomioida tuo ohjetta paksumpi lanka.

Mitäs merellistä punaisissa sukissa on? Minusta Paraphernalian palmikkokuviot muistuttavat solmuille sidottuja paksuja köysiä.

Merellinen teema jatkuu Typyn Käsillä tekemisen terapiaa -blogin Jacques Cousteau -pipoilla. Kaikki minun ikäiseni ja vanhemmat ihmiset varmaan muistavat Jacques-Sedän meriaiheisista ohjelmista ja jotenkin muistelen päässä usein olleen mustan pipon ilmastosta riippumatta. Mallina on Poika 13 v, joka vetäisi pipot naamalle niin ettei vahingossakaan mitään vilahda.


Malli: Jacques Cousteau
Puikot: 3,5mm metallipyörö & 3,5mm bambusukkikset
Lanka: Sandnes Smart
Menekki: 78g

Strategiset tiedot samat kuin edellisessäkin pipossa. Tämä on taas malli minun mieleeni; yksinkertainen, mutta joku juju mallista löytyy. Tässä se juju on tietenkin nuo päälaen kavennukset. Pipot menevät pojan jääkiekkojoukkueen oman turnauksen arpajaispalkinnoiksi.Kävin taas työmatkalla Tikkurilassa ja kävin Neule- ja lankastudio Villiksessä, enkä nytkään päässyt kaupasta pois tyhjin käsin. Mukaan tarttui kaksi vyyhtiä ohutta Pirtin Kehräämön karstalankaa. Näistä tulee joko ohut liivi minulle itselleni tai sitten torkkupeitto kummitytölle tai siskontytölle.

Tänään meillä juhlitaan, Tyttö täyttää 16 vuotta. Sukulaiset tulevat käymään tänään iltapäivällä ja kaverit tulevat huomenna. Täytekakun teen valmiista pohjasta, itse teen juusto-aprikoositortun. Lisäksi olen luvannut käydä tänään Pojan kanssa vaatteita shoppailemassa.

Neulonta-aika taitaa tänään jäädä aika lyhyeksi, mutta puikkojen pitäisi kyllä heilua tiuhaan tahtiin. Äitini syntymäpäivä on nimittäin keskiviikkona ja aion antaa äidille lahjaksi Samoksesta tehdyn jakun. Takakappale on neulottu ja etukappaleet melkein puolessa välissä. Jotenkin tuo mallin verkkoneule vaan tökkii. Pitää varmaan keksiä joku kiihoke, mikä saa mielenkiinnon pysymään tiukasti Samos-jakussa. Olisikohan tämä hyvä? Saan aloittaa sukat Noron sukkalangasta jos saan jakun ajoissa valmiiksi. Minusta tämä on aika hyvä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat,, nuo on mullakin suunnitelmissa,, vaan siellä suunnitelmissa on niin paljon, että enpä tiiä milloin toteutuvat! Mutta siis aivan ihanat!

Mohariina kirjoitti...

Sama vika, neulesuunnitelmia taitaa olla melkein enemmän kuin mihin yksi elämä riittää. Jotain kun saa toivelistalta toteutetuksi, uutta on jo pukannut tilalle.