keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Sukkia ja salaisia juttuja

Tällä kertaa tehtaasta tulee ulos sukkia. Ensimmäisenä esittelyssä paksusta alpakasta neulotut sukat syöpää sairastavalle isälleni, jonka sytostaattihoidot aloitettiin toukokuussa. Hoitojen jälkeen jalkoja palelee kovasti, ja jossain muistelen alpakkaa kehutun lämpimimpänä luonnonkuituna. Minulla oli ostettuna 100g Schachenmayr Nomotan Alpaka -lankaa paikallisen lankakaupan loppuunmyynnistä ja eikun neulomaan.

Vähän ennen kärkikavennuksia lanka loppui kesken ja minua harmitti, olisin halunnut antaa nämä isälle ennen heinäkuun hoitoa. Kävin läpi kotimaiset nettilankakaupat ja muutamia ulkomaisiakin. Suomalaisissa nettilankakaupoissa lankaa ei ollut, ja saksalaisia myyjiä arvosteltiin Neulomossa hitaiksi. Sitten googlattiin. Suomessa lanka kuului googletuksen perusteella Kirstikin valikoimiin ja Joen Langassa mainostettiin olevan hyvä valikoima Schachenmayrin lankoja. Lähetin sähköpostia molempiin, Joen Langasta vastattiinkin lankaa olevan muttei tätä väriä ja Kirsitikistä ei koskaan tullut vastausta.

En ollut vielä keksinyt mitä tehdä, kun menin käymään paikallisessa kangaskaupassa ostamaan huopaa liitokiekon pelivälineiden pohjiin. Kaupassa on myös pieni valikoima lankaa, enimmäkseen Novitaa. Mutta siellä oli tätäkin lankaa vaikkei tätä väriä, mutta edustaja oli tulossa seuraavana päivänä käymään. Jes, lanka tulikin muutamien päivien kuluttua ja sain tehtyä sukat loppuun. Lanka on eri värjäyserää ja erottuu jonkun verran, muttei haittaa. Neuloin molemmat sukat samaan kohtaan koska oli selvää, että lanka ei riitä ja näin sukat ovat ainakin symmetriset.


Malli: Mock Wave Cable Socks kirjasta Favorite Socks
Puikot: 3,25mm Brittany Lanka: Scachenmayr Nomotta Alpaka
Langan menekki: 120 g


Tykkään mallista todella paljon ja se pitää tehdä vielä uudelleen, etenkin kun tein mallineuleessa systemaattisen virheen. En blokannut sukkia, koska minusta tuntui väkivallalta alkaa kastella tuota ihanaa alpakkaa. On aivan ihanaa lankaa neuloa, sileää ja pehmeää. Tästä langasta tulee neulotuksi varmaan yhtä ja toista ja luultavasti joululahjaksi.

Seuraavaksi kepeämpää sukkaa. Viime viikolla olimme muutaman päivän mökillä ja neuloin nämä siellä valmiiksi. Ennen mökille menoa ensimmäisestä sukasta oli kantapää neulottuna.
Malli: Embossed Leaves kirjasta Favorite Socks
Puikot: 2,75mm Brittany
Lanka: Zitron Trekking pro Natura
Langan menekki: 64 g

Sain langan kevään SNY-kierroksella Jolelta ja tämä oli miellyttävää neuloa. Langan koostumus on 75% villaa ja 25% bambua.

Tykkään sukista. Malli on kaunista ja selkeää pitsiä eikä mitään yletöntä hörselöä. Lisäksi mallineule upposi päähän todella nopeasti. Näitä voi tehdä jatkossakin. Liika vauhti taas kostautui, toisessa sukassa tein kaksi lehteä peräkkäin kallistumaan samaan suuntaan, mutta siitä selvittiin purkamalla.

Olen mukana myös syksyn Salainen neuleystävä -kierroksella. Sain jo tervehdyksen omalta ystävältäni ja lähetin terveisiä omalleni. Nyt lähetysten rakentaminen onkin vähän haastavampaa kuin keväällä, mieltymykset ja tottumukset poikkeavat sen verran omistani.

Ei kommentteja: