keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Maanista virkkaamista

Annoin itselleni luvan virkata Babetten lappuja Serranon perheen aikana, mutta onhan noita tullut virkattua muulloinkin. Tällä samalla vauhdilla jos jatkan, tilkut on kevyesti virkattu loman kahden ensimmäisen viikon aikana.

Värien yhdistely lappusiin on jotenkin niin koukuttavaa, että on vaikea lopettaa virkkaamista. Ennen lomaa ajattelin kuopsuttavani enemmänkin pihalla, mutta Babette on nyt syrjäyttänyt puutarhahommelit. Onneksi on aurinko paistanut, olen voinut virkata ja päätellä langanpäitä ulkona auringossa.

Tässä muillekin vähän maistiaisia lappusten väriyhdistelmistä.

Kahdeksan rivin lappu.

Kymmenen rivin lappu.

Asettelin lappuja vierekkäin mallin mukaan niin pitkälle kuin mallia pystyin noudattamaan. Pienimpiä kahden rivin tilkkuja pitäisi olla enemmän, että nämä saisi aseteltua kaavan mukaan.


Tässä vähän isompaa kuvaa asettelusta.

Tässä kaikki päätellyt tilkut, jonkun verran tuolla pussissa on päättelemättömiä. Pakko alkaa uskoa, että tämä onnistuu. Lopussa pitää vielä vaihdella lappusia niin, että kokonaisuudesta muodostuu paras mahdollinen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen peiton kasausvaiheeseen.

Huvikseni laskeskelin kuinka paljon tilkut jo kattavat peiton pinta-alasta. Jos teen peruspeiton kokoisen Babetten, tilkut ovat jo 64% peiton pinta-alasta. Aion tehdä peitosta vähän perusohjetta suuremman ja kun tämän lisäpaneelin ottaa mukaan laskelmiin, on kasassa kuitenkin jo yli puolet tilkkujen pinta-alasta eli 51%.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanat värit noissa lappusissa, tulee varmasti upea peitto!

Jole kirjoitti...

Näyttää jo todella kauniilta! Nuo värisävyt- ja yhdistelmät ovat ihania. Tuosta tulee kyllä upea kokonaisuus. Ja sinulla on taas ollut vauhti päällä ;)

Katri kirjoitti...

no ompas hauska idea! Ja tosi kauniit värit olet valinnut.

Suolaaja kirjoitti...

Huokailen tässä noita ihania sävyjä! Luonnon värit sopivat aina niin kauniisti yhteen. Tuo aarre-postauksesi oli niin kutkuttavan houkutteleva. Tuollainen peittoprojekti on varmasti parhaita mahdollisia käyttökohteita upeille langoillesi, pääsee yhdistelemään värejä oikein kunnolla, aah...

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että joku ihan odottaa kasaamista =), aina olen kuullut ihan päinvastaisia kommentteja tilkkujen kasaamisesta? nimim. en itsekään pidä siitä...