sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Booga Bag

Reilu viikko sitten nyhersin Haavisto-lapasia ja mysteerihuivia ja tuntui siltä, että välillä pitäisi päästä tekemään jotain vähemmän tarkkaa. Aloitin Booga Bagin superpaksusta langasta ja superpaksuilla puikoilla. Valmista syntyi nopeasti.Lanka oli ostettu paikallisen lankakaupan lopetusalesta alle puoleen hintaan, muuten en varmaan tuota olisi raaskinut ostaakaan. Tein ensimmäiseksi I-cordin, sen jälkeen ajatuksena oli neuloa niin pitkään kuin lankaa riittää ja toivoa kassista tulevan riittävän ison. Soveltelin noita silmukkamääriä, alkuperäinen Booga Bag kun oli tehty Noro Kureyon -langasta ja Turmalin on monta kertaa paksumpaa.

Ensimmäisessä pesussa kassi ei ollut vielä kutistunut tarpeeksi eikä toisessakaan, pesin kassin vielä kolmannen kerran. Kolmannessa pesussa kassi menettikin reippaasti korkeutta, liiankin paljon. Sitten kuivattelin kassia muutaman päivän ja tänään tein reiät kahvoille ja laitoin ne paikalleen .

Malli: Booga Bag
Lanka: Zitron Turmalin
Puikot: 12mm ja I-cord 10mm
Langan menekki 284 g

Tykkään laukun väreistä, vaikka ne syksyiset ovatkin. Kassi voisi olla myös vähän korkeampi. Malli oli helppo ja hauska ja luultavasti teen näitä uudelleenkin, seuraavan kerran lankana on jotain ohuempaa.

Kunhan seuraavan kerran tulen koneelle, laitan tänne kuvia valmiista Babetten lappusista. Nyt on kiire pihalle tonkimaan kun aurinkokin paistaa.

2 kommenttia:

LG kirjoitti...

Hi! I found you in Ravelry! I love your Booga Bag! Congratulations! I´m knitting one right now, it´ll be my first time felting. I hope mine will turn out so beautiful like yours!

Matuni kirjoitti...

Kivannäköinen tuli laukusta, vaikka sitten olisikin liian lyhyt. Muutenkin ihania juttuja täällä sivuillasi, eksyin tänne SNY 08-sivun kautta. :)