tiistai 29. tammikuuta 2008

Käsityökirjani

Minulta löytyy kirjahyllystäni seuraavat käsitöihin liittyvät kirjat, nämä suunnilleen siinä järjestyksessä kuin ovat minulle päätyneet:

 1. Ann Ladbury: Ompelukirja. W+G 1979. Saatu YO-lahjaksi 1985.
 2. Kaffe Fassett and Zoë Hunt: Family Album; Knitting for Children and Adults. Century. Ostettu Lontoon matkalla 1991.
 3. Marketta Klemola: Kasvivärjäys. Tammi 1978, 3. painos. Ostettu kun osallistuin lyhyeen kasvivärjäyskurssiin vuonna 1992.
 4. Riitta Aittomäki et al. Väriä luonnosta. Kirjayhtymä 1992. Ostettu kohdan 3 kurssin jälkeen.
 5. Margaret Rolfe: Go Wild with Quilts - Again. That Patchwork Place, 1995. Ostettu 1997 ollessani vierailulla Amerikan serkun luona.
 6. Gai Perry: Impressionist Quilts. C et T Publishing 1995. Ostettu samalla reissulla kuin kohdan 5 kirja.
 7. Kaffe Fassett: Tilkkutöitä. Otava 1999. Tästä ei ole muistikuvaa, todennäköisesti tullut Suuren Suomalaisen Kirjakerhon kautta.
 8. Mary Olki: Virkattuja vuodepeitteitä. WSOY 1966. Mummon perintöjä.
 9. Annukka Mikkola: Käsityön pikkujättiläinen. WSOY 2006. Tämän ostin viime vuonna edulliseen hintaan paikallisen sanomalehden tilaajaetuna.
 10. Mary Olki: Virkattuja peitteitä ja hartiahuiveja. WSOY 1968. Tämän ostin paikallisesta divarista viime vuoden lopulla.
 11. Mary Oljen kauneimmat käsityöt. WSOY 1976. Tilattu helmikuussa 2008 Antikan kautta Kiannan Aitasta Suomussalmelta.
 12. Favorite Socks. 25 Timeless Designs from Interweave. Interweave Press. Ostettu Hobboks-kaupasta maaliskuussA 2008.

Pidän kirjoista. Neulekirjoja minulla ei juuri ole, koska minulle tulee useampi käsityölehti ja näkemäni kirjat ovat olleet malleiltaan aika vaatimattomia lehdissä ja netissä olleisiin malleihin verrattuna. Netin kautta en ole vielä innostunut neulekirjoja tilaamaan, muutaman kerran on ollut lähellä kun olen jonkun blogissa nähnyt ihania jonkun kirjan mallin ohjeella neulottuja ihania neuleita. Mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa...

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Mulla taas menee päinvastoin: kirjat sinänsä aiheutta vaan haaleita tunteita, mutta neulekirjat... ! Tänään juuri tuli postissa uusin, rakastan sitä niinku kirjaa vaan voi rakastaa :).

Ja tulin siis neloshamsterien osanottajalistan perässä tänneki kurkkimaan. Ihania noi sun lankaostokset tossa alempana, en tiiä miten kestän olla ostamatta koko kuussa mitään ku tietää, että tuommosiaki kuolauskuvia löytyy netistä :D.

Mohariina kirjoitti...

Joo, vaikeaa tuleekin olemaan tämä helmikuu langan oston kanssa. Etenkin jos paikkakunnan lopettavassa lankakaupassa tulee hurjat alennukset. Mutta yritän ainakin olla ostamatta.