torstai 31. tammikuuta 2008

Siilit

Sain nyt sitten valmiiksi nämä siililapaset, vaikeuksien kautta voittoon. Piikkien poistaminen väärältä puoleltakin sujui yllättävän nopeasti ja valmiiksi käyrät piikit oli helpompi laittaa uudelleen. Vähän nuo piikit venyttivät silmukoita, missä olivat olleet. Mutta ei sitä muut huomaa kuin itse paljon käsitöitä tekevät. Nopeammin olisivat tietysti valmistuneet kerralla, mutta toisaalta mikä kiire tässä valmiissa maailmassa on.

Itse lapasiin meni lankaa 54g ja piikkeihin sekä viimeistelyyn 48g. Nämä oli lankavaraston kannalta varsin mukavat, käytin itse lapasiin kahta eri lankaa ja kukin piikki on eri väriä lankavaraston aarrelangoista. Varsi on neulottu vanhasta Jakobsdalin villasta, mistä lähes parikymmentä vuotta sitten neuloin paidan miehelleni (silloin vielä poikaystäväni). Kämmenen osuus lapasesta on Fritidsgarnia, neulottu viiden millin bambuilla.



Lapasten koko on 130cm, todennäköisesti annan nämä nimppari- tai joululahjaksi siskon tytölle tai pojalle (6v ja 7v). Eli laitetaan valmiiden töiden laatikkoon odottamaan.

Ei kommentteja: