torstai 24. tammikuuta 2008

Lankavarastoni

Kun viime syksynä viimeeksi puntaroin lankojani, oli tulos jossain 28 kilon paikkeilla. Kolmenkymmenen vuoden tekeleistä tulee sivutuotteina yllättävän paljon noita sekalaisia nöttösiä, mitä ei oikein raaski poiskaan heittää mutta mistä ei kuitenkaan saa oikein mitään aikaiseksi. Ihan näitä jämälankoja on varmaan joku reilu viisi kiloa, lisäksi on tarjouksena halvalla ostettua lankaa. Meissä jokaisessa asuu pieni Sulo Vilén.

Aika iso erä on myös kymmenen vuotta sitten lankakaupan loppuunmyynnistä siskoni minulle ostamaa lankaa. Sisko osti sitä muovikassikaupalla, kassillinen lankaa maksoi silloin kaksikymmentä markkaa (3,5 eskoo)!

Ja apua, nyt olen käynyt ostamassa pari kiloa lankaa kun taas paikkakunnalla lankakauppa lopettaa kauppiaan terveyden vuoksi.

Nyt yritän kunnostautua ja saada lankavarastoni kuriin. Pitkän aikavälin tavoitteenani on saada kilot viiden ja kymmenen välille. Tuollainen määrä mahdollistaa vielä spontaanin uusien töiden aloittamisen ilman että pitää ensin päästä kauppaan ostamaan lankaa.

Viikonloppuna on tarkoitus tehdä lankainventaari, että saan selville tämän hetkisen tilanteen. Jouluksi tuli neulottua kuitenkin sen verran lahjoja ja tavaraa myyjäisiin, että on sitä huvennutkin vaikka nyt on tullut hankittuakin lisää.

Otan jatkossa tiukemman linjan jämälankoihin, yritän keksiä saman tien käyttöä projekteista jääville ja myös tuhota aktiivisesti tuota vanhaa varastoa. Eilen tikuttelin pari Vaaka-tilkkua, niihin upposi monta pientä kerän loppua.

Olen liittynyt lankahamstereihin, helmikuun ajan pitäisi siis olla ostamatta lankaa ja neuloa varastoa pienemmäksi.

Ei kommentteja: