lauantai 24. joulukuuta 2011

Kyjy-Laika

Mieleinen malli, ihana Wollmeise. Ja valitettavasti huonot kuvat, otan parempia päivän valossa ensi viikolla lomailllessa. Jos vaikka Arska tulisi vierailulle ensi viikolla.
P1010010


Malli: Laika, Ravelry link
Puikot: 3,5mm
Lanka: Wollmeise 100% merinovilla, väri Safran
Menekki: 525g

Kun kesällä näin Ysoldan uuden eKirjan Little Red in the City, oli minun pakko ostaa se. Laika on ensimmäinen siitä neulomani malli, toinenkin on työn alla ja toteutukseen menee muitakin. Pitkään arvoin Wollmeisen väristä Laikan neuloisin, katselin muutamia valmiita töitä ja totesin työn olevan paremman näköinen vaaleampana. Safrania oli neljä vyyhtiä ja se oli vaaleinta neljän vyyhdin Wollmeiseanni, valinta oli helppo.

P1010002
Mallineule oli yllättävän helppo, mutta kyllähän tämän neulomiseen silti aikaa meni. Mutta kyllä oli vaivan arvoinen. Nappejakin oli 22, kun laitoin ne vähän tiheämpään kuin ohjeessa oli. Nappien ompelu kävi tänään jouluaattona samalla kun perheen voimin katselimme telkkaria ja tyhjensimme digiboksia.

Yllättävän paljon tuollainen pitsineule venyy kasteltuna ja pingotettuna, toivottavasti tuo ei enää veny palojon käytössä. Mutta ihana käyttöneule tästä tuli, varmasti tulee pidettyä ja paljona.

2 kommenttia:

-P- kirjoitti...

Herkullinen neuletakki!

berenike kirjoitti...

Tosi ihana! Ihan ko aurinko!