lauantai 24. joulukuuta 2011

Sekalaisia Kyjyjä

Tässä nyt näitä sekalaisia Kyjy-töitä.

P1010001
Malli: Peruslapanen
Puikot: Varsi 3,75mm ja kämmen 4,5mm
Lanka: Sandnes Garn Smart ja Schachenmayr Nomotta Regia Pompon 4 fädig
Menekki: 99 g

Näillä lapasilla oli tasan yksi tarkoitus; saada loppuun tämä nyppysukkalanka. Tavoite täyttyi, nyppylanka loppui, tosin vähän liian aikaisin. Toiisen lapasen kärkeen ja peukaloihin neuloin mustaa Wollmeisea, eli ripaus ylellisyyttä näissä lapasissa on. Kesällä aloittaessani suunnittelin näiden menevän kodittomien villa-asustekeräykseen, mutta evät ehtineet valmiiksi ajoissa. Nämä voi konepestävinä lahjoittaa melkein minne vaan, eivätköhän nämä jonnekin kelpaa.

P1010011

Puikot Reunus 3,75mm, hattu 5mm
Lanka: Sublime Yearns Angora Merino
Menekki: 56 g

Olin joskus ostanut lehden, missä tämä ohje oli (Interweave Knits, Winter 2008). Minulla oli ohjeen lankaa ja myssy näytti kivalta, se meni toteutettavien listalle. Olin neulonut samasta langasta käsineetkin, joten tulossa oli tällainen käsine-myssysetti.


P1010008

Muutaman kerran olin vilkaissut ohjetta, mutten ollut kuitenkaan aloittanut myssyä ohjeen näyttäessä hankalalta. Kun vihdoin aloitin, oli pakko todeta ohjeen olevan hankala. Neuloin. Sitten purin, katsoin netistä ohjevideota ja neuloin. Sitten purin, tutkin Ravelrysta ihmisten kommentteja ja neuvoja ja neulooin. myssy lähti muotoutumaan.

P1010009

Sitten olikin pakko toddeta, että ohje sinänsä oli ihan helppo, mutta ohje oli vaan kirjoitettu harvinaisen epäselvästi. Kun aloin vaan neuloa ja etenkin otin noissa päälaen kavennuksissa käyttöön silmukkamerkit, oli neulominen helppoa kuin heinänteko ja myssy valmistui sukkelasti.

Se samasta langasta langasta neulottu setti jäi kyllä saamatta, hanskat ovat hukassa. Tai ehkä paremminkin ne ovat jossain varmassa tallessa, toivottavasti löytyvät vielä.


P1010005 (2)
Puikot: 2,5mm
Lanka: Regia Uni 4-fädig
Menekki: 75g

Pojan jalka on kasvanut hurjasti ja halusin neuloa sille sopivat villasukat. Langan piti olla miehekkään väristä, valitsin omista langoistani tummanharmaan sukkalangan. Mallinkin piti olla miehekäs ja helppo neulottava, Ravelrya selailemalla löytyi sopiva malli. Näidenkin neulominen kesti, muutaman kerran yritin saada sukkaa soviteltavaksi tulevan sukanomistajan jalkaan, mutta se ei käynytkään niin helposti. Neuloin sitten molemmat kärkiä vaille valmiiksi ja eilen vihdoin sukat sovitettiin ja sain neulottua kärjet.

Sukkia oli kuulema turha neuloa, kun ei Poika aio pitää niitä. Jos sukat eivät pääse käyttöön, niin lahjoitetaanpa nämäkin jonnekin.

Nyt pitäisi valita ompelenko 22 nappia vai neulonko 5cm reunusta jakun etureunaan, jompi kumpi näistä vielä tulee valmiiksi tänään ja mukana Kyjyyn, loput teen valmiiksi kunhan ehdin.

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Sydämessä pienessäkin
asuu joulun taika.
Pysähdy siis Sinäkin,
nyt on juhlan aika.

Tunnelmallista joulua!

Lotta kirjoitti...

Tosi kivannäköinen tuo myssy!