lauantai 19. lokakuuta 2013

Elonmerkkejä

Täällä ollaan hengissä. Elämässä on ollut niin paljon kaikkea, että bloggaamiseen ei ole ollut aikaa eikä jaksamista. Pikkuhiljaa palailen taas blogien maailmaan.

Edellisen kerran olen blogannut jouluaattona 2011. Mitä tässä välillä on tapahtunut? Jo vuoden 2011 loppupuolelta alkaen olin töissä mukana resursseiltaan alimitoitetussa projektissa, minkä seurauksena työpäivät venyivät paljon normaalia pitemmäksi. Työtilanne on nyt onneksi normalisoitunut nyt tänä vuonna kesälomien jälkeen. Vähän ennen joulua 2011 sain myös diagnoosin verenpainetaudista, minkä seurauksena aikaisemmasta epäsäännöllisestä liikunnasta on tullut säännöllisempää ja määrä on kasvanut huomattavasti. Niinpä neulomiseen käytetty aikakin on vähentynyt. Ja oli aika, että kävin vain töissä ja sitä jaksaakseni lopun vapaa-ajan käytinkin liikkuseen.

 Ja sitten vuoden 2012 maaliskuussa meillä sattui massiivinen vesivahinko. Yöllä alakerran vessan pöntön tulovesiletku oli puhjennut ja vettä ruiskusi kaupungin kaupungin vesijohtopaineella jonkun aikaa, en osaa sanoa kuinka kauan. Heräsin yöllä omituiseen kohinaan ja kun vähän aikaa heräilin, että jaksan tutkia mistä ääni tulee, selvisi ongelma kun laitoin jalat sängystä lattialle. Kyllä jalat lattian tavoittivat, mutta olivat samalla melkein 10 senttiä vedessä.

021


Vesivahingosta noin viikon kuluttua alakerran seinien alaosista poistettiin puoli metriä, seinäpanelit poistettiin myös kaikki ja kaikki lattiapinnoitteet poistettiin.

017

Kuivurit jauhoivat alakerrassa viisi viikkoa. Makuuhuoneessa oli tuollainen kuivuri, mistä oli johdettu kostea ilma ulos.

024

Takkahuoneessa oli vain tuollainen, mikä puhalsi lämmintä ilmaa.


026

Takkahuoneessa oleskelu ei oikein houkuttanut. Miehen kanssa nukuttiin yhteensä kolme kuukautta olohuoneen lattialla ilmapatjojen päällä kuivatuksen ja remontin ajan.


045

Kaikki alakerran tavarat siirrettiin varastoon ja autotalliin. Samalla tuli vähennettyä joutavaksi käynyttä tavaraa, tavaraa lähti siskolle, Pelastakaa lapset ry:n kirpparille sekä seitsemän jätesäkillistä lähti kaatopaikalle.

006

Sänky oli piloilla vesivahingon vuoksi, niinpä ostettiin kunnon sängyt ja vielä moottoroituna, niin mies saa huonopolviset jalkansa hyvään asentoon eikä asentoa tarvitse vaihdella jatkuvasti. Makuuhuoneen kaapisto hyödynnettiin edelleen käyttöön, kaapistoa purettaessa remontoijat kolhivat katon niin, että lommot käsiteltiin ja samalla katto kuultolakattiin vaaleampaan kuosiin.

005
Makuuhuoneen väri vaihtui metsänvihreästä harmaaseen, sänkyjen päätyseinässä on puunrunko-aiheista tapettia, muuten tapetti on kokoharmaata.

008

Nyt alakerrassa on miun kaunis vessa. WC:n sisustus on nyt niukka ja ai että rakastan tuota laatikostoa. Kaikki tavarat ovat helposti käsillä laatikon aukaisim jälkeen ja ylimääräistä ei pääse kertymään.

Olin niin väsynyt viime- ja tänä vuonna, että minulla oli yli puolen vuoden jakso etten edes koskenut puikkoihin. Nyt puikot on taas kädessä, mutta satunnaisemmin kuin aikaisemmin, aikaa menee paljon muuhunkin kuin käsitöihin. Luultavasti blogissakin tullaan näkemään jatkossa muitakin kuin käsityöjuttuja.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Olipas kiva lukea päivityksesi pitkästä aikaa, vaikka kenkkuja juttuja siulle onkin sattunut. Ja onpas mukavaa, kun kohta näemme ihan livenä! =)

Näppi kirjoitti...

Voi kurjuus tuota vesivahinkoa. Mukavalta näyttää nyt kuitenki makkari ja wc. Ite oon hurahtanu kans liikuntaan ja neulomisaika on ollu tosi vähissä perheen pyörityksen ohella. Pijin noin vuojen verran taukoa blogista ja neulomisesta, nyt oon palaillu hiljokseen mukkaan. Mukava lukea taas sun juttuja.

Megi kirjoitti...

Terve tuloa takaisin ääneen.
Ikävä tuo vesivahinko, mutta nyt pahimman jo ollessa takanapäin on varmaankin mukava katsella uudistuneen näköitä kotia.
Käsityöhalu tulee kun on tullakseen, aina ei tee mieli tarttua kutimiin tai koukkuun vaika aikaakin olisi. Toisinaan taas on ihan pakko saada jotakin käsityötä tehdä vaikka aikaa ei tahtoisi löytyä. Itselläni on vähän kaheli konsti yhdistää liikunta, käsityöt ja viihe/uutiset toisinaan jos aika ei tunnu muutoin riittävän kaikkeen. Tuon kuntopyörän olohuoneeseen ja tartun johonkin yksinkertaiseen kutimeen ja katson samalla mieliohjelmaa tai vaikka uutisia televisiosta.