lauantai 5. marraskuuta 2011

KyJy-kämmekkäät

Ollaan täällä vielä hengissä ja neulotaankin. Nyt vaan on töissä sen verran hektinen jakso menossa, ettei täyden työpäivän koneen näpyttelyn jälkeen huvita näpytellä konetta kotona ja bloggaaminen on vähissä. Olen kuntoillut paljon, alkanut taas harrastaa kieliä ja käynyt pitämässä uimakouluja. Pitää nyt yrittää saada blogattua ainakin nämä Kyjy-työt.

P1010036

Malli: Marywarmers (Ravelry link)
Puikot: 2,25 mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino superwash, väri Zenzi
Menekki: 80g

Neuloin aikaisemmin sekä Miehelle että Pojalle sukat Wollmeisesta, kummallekin Zenzistä minkä ostin ensimmäiseksi vajaa kaksi vuotta sitten. Molemmista jäi vajaa kolmasosa keristä jäljelle ja meni jonkun aikaa, ennen kuin keksin mitä neuloa. Halusin langasta kämmekkäät ja kun kohdalle osui tämä ohje, pääsivät langat puikoille KyJy-työnä.

P1010037

Luin ohjeen kommentteja ja monet sanoivat, että näistä tulee liian isot ohjeen mukaan neulottuna. Ohjeessa oli puikot 2,5mm, vaihdoin 2,25mm puikkoihin. Ei olis kannattanut, varresta tuli liian kapea minulle. Kämmen on itse asiassa aika sopiva. Paras tulos olisi minulla tullut neulomalla varsi ohjeen mukaisilla tai 2,75mm puikoilla ja tuossa peukalokiilan aloituksen kohdalla tai vähän aikaisemmin olisi voinut vaihtaa pienempiin puikkoihin.

P1010034

Nyt jos neuloisin uudelleen, lyhentäisin myös vartta yhdestä kolmeen mallikerran verran. Lyhyemmät olisivat helpommat. Tämän mallin saattaisin vielä neuloa uudelleen, pitää silloin vaan tehdä nämä tässä suunnitellut muutokset.

P1010004

Malli: Kaura Fingerless, voi ostaa linkin kautta tai Ravelrysta
Puikot: 3,75mm
Lanka: Sandnes Garn Smart
Menekki: 64g

Tämä ohje oli minulla jo pidempään, KyJy-tempauksessa sain vihdoin puikoille. Malli oli hauska ja yllättävän nopea neulottava. Nämä on just täydelliset normaaliin lämmityskäyttöön välikeileillä, sopivat mittainen varsi ja käsiosa. Peukut neuloin pidemmäksi kuin ohjeessa, olisi muuten jääneet kovin töpöiksi.
P1010001

En saanut kämmekkäiden petroolia väriä toistumaan mitenkään oikeana käytössäni olevalla kameralla viime lauantain kirkkaassa auringon paisteessa. Väri on oikeasti kaunis ja vahva eikä tuollainen haalistunut kuin kuvissa.

Lokakuussa:

  • Töitä valmistui: 588 g
  • Myin lankaa: 29 g
  • Ostin lankaa:  950 g
  • Lankavaraston muutos: + 343 g
Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  6952 g
  • Lankaa lahjoitettu: 2876 g
  • Lankaa myyty: 79 g
  • Lankaa ostettu: 11213 g
  • Lankaa saatu: 934 g
  • Lankavaraston muutos +2256 g

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Hauska malli noissa tiikerikämmekkäissä!

Sini kirjoitti...

Hei ihanat nuo Marywarmersit, tykkään!

Ingi kirjoitti...

Upeat kämmekkäät molemmat! Toisissa kiva pitkä varsi ja jännästi asettuvat raidat ja toisissa kaunis kuvio!